Primer pla de Clara Ponsatí
POLÍTICA

Ponsatí vol crear un nou partit indepe

Cada cop queda més clar quin serà el proper moviment del processisme

Amb els partits processistes a la baixa, ja n'hi ha que comencen a donar pistes sobre el pròxim moviment que farà l'independentisme català. ERC, Junts i la CUP mai no havien tingut la credibilitat tan baixa entre els seus com la que tenen actualment. Toca buscar noves fórmules i sembla que aquesta serà la del naixement d'un nou partit indepe. Tot i que de nou, també sembla que en tindrà poc.

En una entrevista al diari ARA, Clara Ponsatí ha parlat obertament sobre la qüestió, i ha apostat per la creació d'una nova força política independentista. “L'independentisme demana noves formacions”, expressa la que va ser consellera el 2017 amb el Govern de Puigdemont.

I, evidentment, s'ofereix a donar-li. Perquè una cosa és que hi hagi un nou partit i l'altra ben diferent és que tingui cares noves. “Estic molt disposada a implicar-me amb una altra gent perquè es reactivi la independència”, encara que “el més probable és que estigui inhabilitada”.

Muntatge amb un primer pla de Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

També fa temps que l'Assemblea Nacional Catalana flirteja amb l'opció de muntar un nou partit polític. Ells en diuen “llista cívica” i la seva proposta sembla tenir similituds amb la candidatura Junts pel Sí que van impulsar ERC i Junts a les eleccions al Parlament el 2015. En aquestes llistes es barrejaven polítics dels dos principals partits processistes i personalitats com Lluís Llach o Pep Guardiola.

Ponsatí aposta per castigar ERC, Junts i CUP el pròxim 23 de juliol

Clara Ponsatí, que ara ha iniciat una nova guerra amb el seu amic Carles Puigdemont, també ha carregat directament contra Esquerra, Junts i la CUP. "Les tres forces del Parlament, que tenen majoria absoluta, han renunciat a[...]materialitzar la independència", explica.

A més, la que va ser consellera del Govern ha apostat per l'abstenció de cara al 23 de juliol. “Si tornés[a Catalunya], no votaria cap de les tres opcions independentistes”, deixa clar. I assegura que la seva decisió seria votar “en blanc, nul o m'abstindria”.

En tot cas, Clara Ponsatí aposta per allunyar-se dels tres partits processistes i indica quin ha de ser el pròxim moviment de l'independentisme. L'abstenció es preveu que serà destacada el 23-J i és evident que més d'un intentarà capitalitzar aquest vot que ara mateix està orfe. Ponsatí vol anar a buscar-lo, però altres formacions com Aliança Catalana de Sílvia Orriols també hi aspiren.

➡️ Política

Més notícies: