Captura de pantalla
POLÍTICA

El Polònia de TV3 torna a riure's de Sílvia Orriols i les xarxes esclaten

La gent s'ha atipat de la criminalització d'opcions polítiques que voten milers de catalans que paguen la cadena


Polònia és aquest programa de TV3 en què, emparats per la sàtira i l'humor, els que controlen la cadena imposen el seu particular biaix ideològic. Tot i que l'esperit del programa és riure's de tots, les bales sempre solen anar cap a la mateixa direcció. Un exemple és l''Ultranational Geographic', una sèrie de gags que tenen com a objectiu tot allò que TV3 considera feixisme.

La nova entrega ha tingut com a protagonista especial Sílvia Orriols, la líder d'Aliança Catalana a qui el processisme té autèntic por. En aquest cas, l'Orriols fictícia ha compartit gag amb Santiago Abascal. La idea que vol transmetre TV3 és que malgrat les seves diferències aparents, l'“extrema dreta” espanyolista i independentista comparteix una obsessió comuna, que és la immigració.

Ultranational Geographic: la sabana catalana - Polònia

Orriols i Abascal són caracteritzats com dos ocellets embolicats a les seves respectives banderes, un l'espanyola i l'altra la creu de Sant Jordi. Tots dos es desafien en un duel de banderes, fins que observen una musulmana asseguda en un banc. Tots dos s'hi acosten per fer-la fora, i acaben abraçant-se, perquè "malgrat ser espècies diferents troben un interès comú".

La gent ja n'està farta

La gent s'ha atipat que la televisió que paguen tots els catalans dispari sempre contra aquests i digui el que està bé i el que està malament. A les xarxes socials han criticat el gag, on la musulmana apareix amb mocador al cap i… ¡minifalda! “Tot molt normal”, apunten irònicament, i afirmen també que “mocador i minifaldilla són antagònics, encara que “a TV3 ja no sorprèn res”.

"Polònia sense novetat al front", afirmen els internautes, "carregant contra Sílvia Orriols sense vergonya, els tentacles d'ERC són molt llargs". Cataloguen de “vergonyós l'esquetx de TVERC comparant Sílvia Orriols amb l'impresentable voxista d'Abascal”. També afirmen que respon a la por d'ERC a Aliança Catalana, i que es veu en les contínues referències a Sílvia Orriols quan fins fa poc ni en parlaven.

Orriols, a la boca de tots

Aliança Catalana es presenta a les eleccions catalanes del 12 de maig, amb expectatives d'esgarrapar vots al processisme i entrar al Parlament. L'amenaça que representa ha fet que partits com ERC i Junts hagin passat del silenci a parlar d'Orriols a tota hora. Mentrestant, TV3 segueix a la seva, entre el silenci mediàtic i la criminalització d'opcions polítiques que voten milers de persones que paguen el canal.

➡️ Política

Més notícies: