Captura de pantalla del programa de sàtira política de TV3 Polònia, amb la imitadora de la política d'Aliança Catalana, Sílvia Ripoll
POLÍTICA

Polònia de TV3 parla de Sílvia Orriols... per ridiculitzar-la

La televisió pública catalana passa de la censura a l'humor


Sílvia Orriols, guanyadora de les eleccions municipals i alcaldessa de Ripoll, ha aparegut a TV3. Tota una novetat, tenint en compte el silenci mediàtic imposat aquestes darreres setmanes. La líder del partit identitari Aliança Catalana ha estat protagonista d'un gag al programa humorístic Polònia.

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

Crida l'atenció que la televisió pública catalana hagi estat incapaç de plantejar un debat seriós sobre les tesis que plantegen Orriols i el seu partit. I que hagi trencat el silenci mediàtic només per tractar la qüestió des de l'humor de brotxa grossa. Molts espectadors han esclatat contra la tendenciosa sàtira política.

L'esquetx es presenta com una escena de Deu negrets, la pel·lícula inspirada en la novel·la d'Agatha Christie. Només que en aquest cas es titula Deu morets. I la detectiu no és cap altra que Sílvia Orriols, que es presenta com “una de les millors investigadores de tot el món”.

Presenten l'alcaldessa de Ripoll com algú obsessionat per carregar el mort del crim "als moros". Apareixen missatges com “una persona assenyalarà a tot un col·lectiu” i “una pel·lícula que fa molta por, sobretot si ets musulmà i veí de Ripoll”. I els guionistes tiren de bromes fàcils per caricaturitzar la protagonista.

La gent, farta de TV3

El gag ha suscitat tota mena de reaccions a Twitter. Acusen a TV3 d'“estar venuda al progressisme i el bonisme de les esquerres acomplexades del que som i dels nostres valors”. També afirmen que “tenen por” d'Orriols, i critiquen que “no tenen pebrots per entrevistar-la, però sí per crear un personatge”.

Els espectadors assenyalen directament a Toni Soler, director del Polònia, i fan notar que és “publicitat gratuïta per a Aliança Catalana”. Hi ha qui fins i tot insinua que el tractament cap a Orriols la convertirà aviat en presidenta de Catalunya. Sens dubte, ja ha quedat demostrat que els cordons sanitaris solen tenir l'efecte contrari.

Silenci mediàtic

Els mitjans catalans, amb poques excepcions, han optat per silenciar el debat que ha suscitat la victòria d'Aliança Catalana a Ripoll. En canvi, han optat per caricaturitzar l'alcaldessa i tractar el tema des de l'humor i sense el rigor que mereix. Un símptoma de l'infantilisme instal·lat des de fa temps a la Catalunya processista.

➡️ Política

Més notícies: