Foto de dos agents de la Policia Nacional detenint un acusat de terrorisme gihadista a Cubelles, al Garraf
POLÍTICA

Detinguts 8 gihadistes a Catalunya en una nova operació policial antiterrorista

Set dels arrestos s'han produït a Barcelona i un a Lleida


Cop de la policia espanyola contra el terrorisme. Aquest dimarts 7 de novembre al matí, agents de la Policia Nacional han detingut 8 presumptes terroristes a Catalunya. L'operació antiterrorista s'ha dut a terme a tot l'Estat i ha acabat amb un total de 14 detinguts.

La policia espanyola ha detingut catorze persones a tot l'Estat aquest dimarts, vuit a Catalunya, en una macrooperació coordinada amb l'Audiència Nacional contra el gihadisme, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat a l'ACN fonts policials.

8 terroristes detinguts a Catalunya

Les detencions s'han fet durant el matí i s'acusa els detinguts d'enaltiment del terrorisme. De les vuit detencions a Catalunya, set s'han practicat a Barcelona i una a Lleida.

La resta han tingut lloc a València, Guipúscoa, Vitòria i Logronyo. Una operació que ha tingut lloc en un moment en què a Espanya estem al nivell 4 de 5 d'alerta terrorista per l'atac de Hamas contra Israel del passat 7 d'octubre.

Tal com ha assegurat el cos policial, els detinguts són de nacionalitat pakistanesa i la policia sospita que tenen relació amb un moviment integrista del país.

Els detinguts passaran les pròximes hores a disposició judicial i és previsible que l'Estat demani que se'ls ingressi en un Centre d'Internament d'Estrangers, en lloc d'una presó.

Quatre terroristes més detinguts

La policia espanyola va arrestar a finals d'octubre fins a quatre persones vinculades amb el terrorisme islàmic a diferents punts d'Espanya. Les detencions es van produir a Cubelles (Garraf), Madrid i a Huétor Tájar (Granada).

La investigació va començar el 2022, quan els experts van detectar un usuari que es feia anomenar 'Califa'. Aquest era l'administrador i creador de diferents grups destinats a captar joves i adoctrinar-los al gihadisme.

Es dedicava a convidar els radicals amb els quals tenia més confiança en grups privats, on es parlava obertament de la causa terrorista per dinamitzar els seus seguidors. El seguiment d'aquests grups va permetre la identificació d'altres membres, els quals estaven connectats entre si.

➡️ Política

Més notícies: