Captura del vídeo en què una manifestant independentista fa un petó sense consentiment a un policia el dia 1 d'octubre de 2017
POLÍTICA

Un policia de l'1-O denuncia per agressió sexual la manifestant que li va fer un petó

L'agent al·lega que va reaccionar 'amb contenció i fàstic'

El cas Rubiales ha obert una veda. Segons ha revelat El Español, un agent de la Policia Nacional imputat pels fets de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya, ha denunciat una manifestant per agressió sexual. A les imatges s'aprecia com la dona la va agafar pel ganyot i li va fer un petó sense el seu consentiment.

? Un policía denuncia por agresión sexual a la manifestante del 1-O que le dio un beso

L'agent ha presentat aquest dilluns una denúncia "contra la llibertat sexual" al Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona. La denúncia consta del relat dels fets per part del policia i una prova gràfica que recolza la seva versió. Demana que les autoritats identifiquin i localitzin la dona, i es posin en marxa les diligències oportunes per investigar els fets.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

A més, demana com a mesura cautelar una ordre d'allunyament perquè la demandada no es pugui acostar a més d'un quilòmetre. El cas coincideix amb la polèmica pel petó de Rubiales a Jenni Hermoso, i promet fer aflorar les contradiccions d'un debat que continua obert.

Un petó sense consentiment

Va passar davant de l'edifici del Departament d'Educació a Barcelona, habilitat com a col·legi electoral a la jornada del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. En un dels cordons policials de l'operatiu per contenir els manifestants, una dona va fer un petó al policia sense consentiment. El moment va quedar enregistrat per les càmeres d'Al-Jazera.

Muntatge amb una imatge de les protestes independentistes amb diversos manifestants de fons amb estelades i un policia en primer pla d'esquena. La imatge, complementada amb un cercle on es veu el petó d'una manifestant a un agent de policia

“Un petó a la boca de forma sorprenent, inopinada, sobtada i no consentida”, així ho recull la denúncia. Segons el policia, “mentre s'iniciava el replegament dels funcionaris actuants, entre crits, insults, agressions i vexacions, una senyora d'uns 60 anys s'acosta a mi, m'insulta i observant que una càmera està propera a tots dos, m'agafa amb les dues mans del coll i del casc, apropant el meu cap al seu, per posteriorment besar la meva boca amb la seva”.

El denunciant parla d'“ànim libidinós” i d'un intent de “buscar una reacció que servís de desencadenant una situació violenta”. Afegeix que ell va reaccionar “amb contenció i fàstic”, i que no es va poder desfer “en agafar-me de la part baixa del casc”.

El cas Rubiales i l'amnistia de fons

El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha mostrat el seu suport a l'agent i ha demanat als poders públics “totes les eines per protegir-lo i que tot el pes de la llei caigui” sobre la dona. Han recordat també que 45 policies van ser imputats per l'1-O, inclòs el que ara presenta la denúncia.

Primer pla de Luis Rubiales

Al rerefons hi ha el cas Rubiales, ja que molts es pregunten ara si s'abordarà aquest cas amb la mateixa vara de mesurar. Si va ser un petó sense consentiment, aquest policia va ser víctima d'una agressió sexual com ho va ser Jenni Hermoso?

La denúncia també coincideix amb la llei d'amnistia que demanen els independentistes al PSOE per investir Pedro Sánchez. Els policies adverteixen que si no els inclou, quedaran com els dolents de la pel·lícula. El SUP recorda que els agents imputats van ser víctimes de “pedrades, vexacions, agressions físiques, i fins i tot delictes sexuals com en aquest cas”.

➡️ Política

Més notícies: