Muntatge dels estudis de TV3 i un tuit desenfocat
POLÍTICA

Polèmica amb TV3 per les notícies que han decidit amagar

Les absències són cada cop més destacades i això col·loca interrogants sobre la línia editorial de TV3

La televisió pública cada cop està més desacreditada entre un ampli sector de la població catalana. Per a molts, TV3 té una orientació massa bonista i alhora servilista cap al poder polític. Cosa que s'expressa a la caricatura que es fa d'algunes opcions polítiques i a les notícies que es decideixen visibilitzar i amagar.

En aquest sentit, TV3 ha privilegiat moltes vegades notícies sobre grups minoritaris i amb un impacte social més aviat escàs. Alhora, ha amagat notícies que sí que poden preocupar els ciutadans, moltes relatives a la inseguretat, que les dades mostren que va en un augment.

Absències molt destacades

Això és precisament el que ha criticat el periodista i usuari de X, Sergi Marañana, en un missatge publicat a les xarxes. Maraña ha fet un repàs a algunes notícies del Telenotícies d'aquest diumenge i ha destacat l'omissió d'alguns esdeveniments importants durant el cap de setmana:

La televisió pública no ha fet cap referència, per exemple, a un preocupant episodi de violència a l'Hospitalet de Llobregat. Aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra es van veure en l'obligació de disparar una persona d'origen hispanoamericà que va amenaçar amb un ganivet els agents.

De la mateixa manera, tampoc no han informat del que ha passat aquesta matinada a l'estació de La Sagrera, que és un punt nodal d'intercanvis. Un jove d'origen magribí hauria apunyalat un home per robar-li la cartera i el rellotge. Alguns periodistes especialistes de successos com Guillem Ramos-Salvat sí que han informat del que ha passat i que el jove atacant finalment ha estat detingut per la policia:

La publicació de Maraña s'ha omplert de comentaris que mostren la seva indignació amb el tractament informatiu que fa TV3 de les notícies de successos. “El nodo woke de TV3 no el miro mai, sembla que no parlen del que passa a Catalunya” o “Estan manipulats totalment”, deien alguns. Tot i que el comentari majoritari era el dels usuaris que afirmen que des de fa anys no miren TV3 per informar-se de la realitat de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: