Muntatge amb foto de policia
POLÍTICA

Clam a les xarxes arran de l'últim succés violent a Catalunya: 'Deportacions ja'

Un magribí ha apunyalat un home al qual volia robar al metro de Barcelona

La notícia: Un magribí ha apunyalat diverses vegades un home per robar-li la cartera i el rellotge al metro de Barcelona, a plaça de Catalunya. Tot i el que intenta vendre el departament d'Interior de la Generalitat, amb la complicitat dels mitjans públics i subvencionats, lamentablement no és un cas aïllat.

Els fets van passar diumenge a la matinada i la víctima es troba en estat greu. L'agressor va aconseguir fugir, però va acabar sent detingut i conduït a les dependències dels Mossos d'Esquadra en espera de passar a disposició judicial. Està acusat de robatori amb violència i lesions greus, i un jutge haurà de decidir si queda en llibertat o ingressa a la presó de manera provisional.

Impunitat per als multireincidents

Les xarxes han reaccionat a la notícia mostrant el cansament per la creixent inseguretat i la multireincidència a Catalunya. La notícia s'ha omplert amb comentaris com “tots sabem com s'acaba, el detingut amb múltiples antecedents surt al carrer amb la lliçó apresa”. S'estén la sensació que regna la impunitat per a la delinqüència.

Hi ha qui s'alarma per la simple idea que el delinqüent pugui quedar en llibertat: “Ens hem tornat bojos? Jo pago els meus impostos per sentir-me segura al carrer, ja n'hi ha prou”. Un altre català diu que “estem envoltats de xusma” i que “han deixat entrar al país delinqüents de tota mena, persones sense ofici ni benefici que tenen com a única funció sembrar el terror i el caos entre la població”.

Per això demanen la deportació dels estrangers que venen a delinquir, i lamenten que “Catalunya cada cop està pitjor” amb “apunyalaments diaris”.

"Gent cobrant sous públics d'impostos que paga la gent amb la feina i que són incapaços de donar solucions a aquesta situació", es queixa un ciutadà. També apunten que el problema és que “han perdut la por de fer mal”. Tot i que hi ha reaccions de tota mena i també hi ha algunes afirmacions que han creat debat.

Encès debat

Per exemple, n'hi ha que creuen que mostrar la nacionalitat dels delinqüents és una invitació al racisme i la xenofòbia: “Per què recopiles i públiques notícies relacionades sempre amb nacionalitats vulnerables i després s'omple de comentaris xenòfobs i racistes, què busques exactament”. El comentari ha rebut desenes de rèpliques.

Li retreuen que “els vulnerables són els que estan patint les agressions” i li diuen que “ja n'hi ha prou de bonisme i voler ser políticament correctes”. També creuen que “tenim un problema i cal combatre'l, no blanquejar-lo”. Són molts els qui creuen que no cal amagar la nacionalitat, i afirmen que si es difonen aquestes notícies per les xarxes socials és perquè no surten a TV3.

➡️ Política

Més notícies: