El Col·legi de Periodistes contra la llibertat d'expressió: demana no parlar de 'menes'
El Consell de la Informació de Catalunya se suma a la petició. Consideren que parlar de 'menes' és 'xenòfob'
A poc a poc, la realitat es va semblant més a la distopia que va descriure George Orwell al seu 1984. A l'ofensiva duta a terme per l'establishment progre per imposar-nos la seva neollengua, hem vist com el concepte 'zorra' ha passat de ser un insult a ser un elogi. També que dir que "una dona té vagina" ha deixat de ser ciència per ser una cosa feixista. I, ara, es va un pas més enllà i resulta que fer servir acrònims és "xenòfob".
L'últim capítol d'aquest deliri que ens ha tocat viure avui dia ens l'ofereix el Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb el Consell de la Informació de Catalunya (CIC). En un comunicat publicat aquest divendres, els dos òrgans ara volen coartar la llibertat d'expressió i demanen als mitjans de comunicació no parlar de 'menes': l'acrònim de "menors estrangers no acompanyats".
El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el CIC han fet una "crida als mitjans que encara utilitzen el terme 'menes' per designar els menors estrangers no acompanyats perquè abandonin aquest acrònim en benefici d'altres expressions que defineixin amb més sentit la realitat dels infants i adolescents que han arribat sense família al país”.
L'autoanomenat "òrgan d'autoregulació de la professió" periodística ha pres aquesta decisió perquè, segons ells, "la ultradreta ha convertit" les sigles 'mena' "en un terme xenòfob, que deshumanitza els nois i noies del col·lectiu". La sobreinterpretació que fa el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el CIC va més enllà i asseguren que utilitzar el concepte 'mena' provoca que "se'ls associï a una suposada delinqüència i els converteix en el blanc del discurs d'odi".
Aquests dos òrgans apel·len al “periodisme responsable” per fer aquesta exigència. I culpen, de nou, la "ultradreta" d'"aconseguir atorgar al terme 'mena' la connotació de delinqüència i de falsos privilegis".
D'aquesta manera, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de la Informació de Catalunya aposten per coartar la llibertat d'expressió dels periodistes, demanant als mitjans de comunicació que deixin de fer servir un simple acrònim.
Més notícies: