Primer pla de Yolanda Díaz amb cara de preocupació mirant cap al sostre

POLÍTICA

Polèmic missatge de Yolanda Díaz el Dia del Pare: 'Odia els homes, no hi ha més'

La vicepresidenta del Govern s'ha enrecordat avui dels pares maltractadors i les víctimes de la violència vicària

¿S'imaginen que el 8 de març, Dia de la Dona, la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, recordés les mares que han assassinat els seus fills? Això és precisament el que ha fet, però a la inversa: la líder de Sumar ha 'celebrat' el Dia del Pare recordant-se dels menors assassinats per violència vicària.

Sens dubte, un desafortunat missatge que pren la part pel tot i oblida a més que les dones també exerceixen la violència vicària. Dels últims 50 menors assassinats a les mans dels seus progenitors, 26 van morir a les mans de la seva mare i 24 a les mans dels seus pares. Tot i això, Yolanda Díaz ha aprofitat el 19 de març per recordar que “un maltractador mai pot ser un bon pare”.

Tuit de Yolanda Díaz, sobre la violencia vicaria

“Curiosa manera de felicitar el dia del pare”, li respon Diego a Twitter, “hauria estat més bonic felicitar els pares que ho donem tot pels nostres fills”. La publicació de la vicepresidenta ha provocat una onada d'indignació. Hi ha qui arriba a la conclusió que “odia els homes, no té cap altra explicació”.

Recorden a Yolanda Díaz que és al Govern

Yolanda Díaz s'ha acordat avui dels 54 menors assassinats per violència vicària des del 2013 a Espanya. "Cada mort és un fracàs social", ha tuitejat, "no són casos aïllats, cal fer més". El seu missatge ha provocat la reacció de desenes de persones que li recorden que les dones maten més els fills que els homes.

Però a més, li recorden a Yolanda Díaz (per si se li havia oblidat) que està al Govern i no a l'oposició: “T'imagines que estiguessis al govern i poguessis canviar les lleis en comptes de queixar-vos com si estiguéssiu a la oposició?”, li pregunten irònicament. Li demanen que "no doni la culpa a la societat d'un fracàs del Govern" després de cinc anys al poder.

Curiosament, en aquest tema Yolanda Díaz segueix fil per randa la línia marcada per l'exministra d'Igualtat a què es va carregar. Irene Montero ha tuitejat la mateixa frase, “un maltractador mai no pot ser un bon pare”, i diu “prou a la justícia patriarcal”. Als comentaris li responen que “un maltractador no pot ser un bon pare, ni una feminista odia els homes”.

Flac favor a les víctimes de la violència vicària

El president del Govern, Pedro Sánchez, tampoc ha tingut el detall de felicitar el Dia del Pare en un país on sembla que els homes i els pares acabaran havent de demanar perdó. El 19 de març se celebra l'enllaç entre els pares i els fills. El feminisme perd així una oportunitat per insistir, per exemple, en idees com la implicació dels pares en la criança dels fills i la transmissió de valors més igualitaris.

El problema del corrent del feminisme és que fa temps que s'ha oblidat de les prioritats per centrar-se en l'odi als homes. Només així s'explica que Yolanda Díaz i Irene Montero recordin la violència vicària el Dia del Pare però no el Dia de la Mare. Un flac favor a la lluita de les dones ia la protecció dels nens, que una vegada més utilitzen per a les seves obsessions i interessos polítics.

➡️ Política

Més notícies: