Fotomuntatge de Pedro Sánchez amb el Falcon
POLÍTICA

El polèmic gest de Pedro Sánchez: fa servir el Falcon per volar tan sols 12 minuts

El president del Govern ha fet servir l'aeronau del Ministeri de Defensa per assistir a un míting del PSOE a Galícia

Polèmic viatge de Pedro Sánchez. Aquest dissabte 16 de desembre, el president ha utilitzat el Falcon per assistir a un acte del PSOE. Pedro Sánchez ha fet ús de l'aeronau del Ministeri de Defensa per fer un trajecte que podria haver fet amb cotxe en menys d'una hora.

Tal com avança el mitjà vozpópuli, el president del Govern ha assistit a un míting a Galícia amb el Falcon. Cal tenir en compte que l'aeronau és un mitjà de transport públic. Per aquest motiu, molts han qüestionat la decisió de Sánchez.

Pedro Sánchez ha volat 12 minuts

Pedro Sánchez ha volat tan sols 12 minuts per traslladar-se des de Corunya fins a Santiago de Compostela. Trajecte que podria haver recorregut amb cotxe i trigar menys d'una hora aproximadament.

El president s'ha enlairat des de l'aeroport de Torrejón a les 8.42 hores del matí d'aquest dissabte. Per posteriorment aterrar a l'aeroport de La Corunya a les 9.32 hores.

Finalment, Pedro Sánchez ha tornat a agafar el Falcon des de Santiago de Compostela per dirigir-se a Madrid. D'aquesta manera, aquest dissabte al matí, el president del Govern ha volat un total de 112 minuts.

El seu trajecte amb l'aeronau ha estat viatjar de Madrid a Corunya, de Corunya a Santiago de Compostela i de Santiago de Compostela ha tornat a la capital espanyola. Aquest trajecte amb avió implica consumir el mateix combustible que dos espanyols durant tot l'any.

A més a més de la gran contaminació que aquest fet suposa per a l'atmosfera. Vozpópuli assegura que les emissions de CO₂ emeses pel president en un sol matí podrien arribar a les dues tones. El mateix que emetrien dos ciutadans europeus al mig any en totes les seves activitats.