Imatge de Pere Aragones amb la mà a la barbeta, assegut al seu escó del parlament de catalunya
POLÍTICA

Els empresaris catalans es cansen del Govern

La patronal catalana ha criticat l'actitud de la Generalitat amb els sectors econòmics davant de la situació de sequera que viu Catalunya

Foment del Treball ha criticat l'"assenyalament" del Govern als sectors econòmics davant la situació extrema de sequera que pateix Catalunya des de fa uns quants mesos. La patronal catalana considera que des de la Generalitat hi ha hagut una "culpabilització" envers aquests sectors, que consideren com una actitud inadequada.

En un comunicat d'aquest divendres, 15 de desembre, han tornat a exigir a Pere Aragonès que actuï "amb celeritat" i que executi "de manera imminent" les inversions d'emergència per combatre la sequera i augmentar l'aportació de cabals disponibles.

Els empresaris exigeixen al Govern mesures immediates

En un comunicat d'aquest divendres, 15 de desembre, la patronal catalana ha alertat de les greus conseqüències de les restriccions d'aigua i ha aprofitat per reclamar una actuació immediata de la Generalitat davant la situació d'extrema sequera que viu Catalunya.

Han demanat que s'actuï "amb celeritat i que el Govern executi de manera imminent les inversions d'emergència per augmentar l'aportació de cabals disponibles que permetin garantir-ne el subministrament".

Unes mesures que la patronal catalana creu que cal posar en marxa urgentment contra la greu sequera, i no centrar-se a “culpabilitzar”, com asseguren que ha fet Pere Aragonès.

Critiquen l'"assenyalament inadequat" del Govern

"No és el moment de culpabilitzar sectors econòmics, industrials, turístics, esportius i municipals. Considerem inadequat aquest assenyalament i que es generi incertesa amb noves mesures", ha deixat clar la patronal catalana en un comunicat aquest mateix divendres.

Els empresaris catalans creuen que, ben al contrari, és un moment per anar en conjunt. "Només des de l'aliança amb les empreses, que poden oferir el coneixement, l'experiència i la capacitat de donar resposta a aquest gran repte, es podran executar les obres necessàries".

A través d'una col·laboració entre els sectors públic i privat, defensen que es poden “aportar solucions d'urgència i a llarg termini”.

"És l'hora dels consensos, dels acords i de l'acció amb urgència". Tot i això, han recordat que és Pere Aragonès qui finalment "té la responsabilitat de posar en marxa les inversions aprovades pel Parlament de Catalunya el maig d'aquest any".

➡️ Política

Més notícies: