Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera
POLÍTICA

'Pitoniso' Gabriel Rufián a les eleccions gallegues

Rufián va donar per feta la victòria de les esquerres a Galícia. Res més lluny de la realitat després del recompte final de vots


Gabriel Rufián ho ha tornat a fer. El processisme arribava a les eleccions gallegues amb la il·lusió desbordada. Veien possible un canvi polític a Galícia, un resultat que legitimava el pacte amb el Gobierno de coalició. En els darrers dies, dirigents d'ERC i de Junts donaven el seu suport explícit al BNG i a la candidata Ana Pontón. Entre ells Gabriel Rufián.

El portaveu d'Esquerra al Congrés feia una publicació a les xarxes aquest diumenge electoral a Galícia. Aprofitava el migdia per donar per feta la victòria d'Ana Pontón, a qui anomenava la "futura presidenta de la Xunta de Galícia".

Rufián compartia una entrevista que ell mateix feia Ana Pontón i pronosticava una pujada del BNG que li permetés trencar la majoria absoluta del PP. Finalment, els nacionalistes gallecs han pujat diversos diputats, però Alfonso Rueda ha mantingut una àmplia majoria i els populars no han patit en cap moment de la nit electoral.

És el que tenen les xarxes –més encara a Catalunya–, que hom parla d'una realitat, la gallega, que desconeix. Malgrat el soroll mediàtic i el suport processista, Galícia ha optat per la continuïtat i ha decidit castigar de manera severa el PSOE i Sumar, els grans perdedors de la nit electoral.

Muntatge fotogràfic en blanc i negre dels polítics gallecs José Ramón Gómez Besteiro, Alfonso Rueda i Ana Pontón

Les divertides respostes a Rufián

La publicació de Gabriel Rufián s'ha viralitzat ràpidament, fins i tot abans de tancar els col·legis electorals. Un usuari li assegurava al líder d'ERC que Pontón seria presidenta, igual que ell alcalde de Santa Coloma, recordant el seu sonor fracàs a les municipals. Amb l'escrutini ja avançat, molts dels seguidors de Rufián no han pogut evitar riure's de la seva premonició fallida.

Cal recordar que ERC, BNG i Bildu es presentaran conjuntament a les eleccions europees d'aquest mes de juny, de manera que la relació entre Esquerra i els nacionalistes gallecs és estreta. Oriol Junqueras, president dels republicans, també ha mostrat el seu suport les últimes hores a Ana Pontón. De moment, podran treure pit d'un bon resultat del BNG, però l'objectiu d'assaltar la Xunta ha quedat força lluny. Encara que Gabriel Rufián pronostiqués el contrari.

➡️ Política

Més notícies: