Primer pla de Gerardo Pisarello, diputat de sumar, amb rostre somrient
POLÍTICA

Pisarello, dels Comuns, s'equivoca en votar i gairebé tomba el decret de Sánchez

La distracció de Gerardo Pisarello, diputat de Sumar, obliga a repetir la votació del decret anticrisi. S'ha equivocat en votar i ha provocat un empat a 171

El que faltava aquest dimecres a Pedro Sánchez. Després d'un dia intens en què s'han debatut els tres reials decrets amb el balanceig de Junts com a protagonista, un diputat de Sumar, Gerardo Pisarello, s'ha equivocat en una de les votacions i gairebé tomba el decret anticrisi.

Així, el plenari haurà de repetir tres votacions que no estaven previstes. Votacions clau perquè el Govern de Pedro Sánchez aconsegueixi aprovar el decret anticrisi per pal·liar la guerra d'Ucraïna i l'Orient Mitjà.

Segons sembla, Gerardo Pisarello no ha pogut votar el decret, segons diuen els seus “per un error informàtic”. D'aquesta manera, el procés per poder votar no hauria aparegut a la pantalla de l'escó del diputat de Sumar.

Empat a la votació del decret anticrisi

Després de la distracció de Gerardo Pisarello, el resultat de la votació ha conclòs amb un empat: 171 vots a favor i 171 en contra. I és que el Govern comptava amb la seguretat de 172 sís per donar suport el decret.

Decret que incloïa mesures relacionades, per exemple, amb la reducció del preu de la factura de la llum i del transport públic i mantenia la rebaixa de l'IVA de diversos aliments de primera necessitat.

Segons fonts properes al diputat, s'ha produït un error durant la votació telemàtica, ja que no li apareixien totes les votacions. Una equivocació reversible, però que allargarà el procés.

Qui és Gerardo Pisarello?

Gerardo Pisarello, nascut a Argentina, és doctor al Grau de Dret i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona. A més, també va ser vicealcalde durant els primers anys de l'alcaldia d'Ada Colau a la ciutat comtal. Persona molt propera a l'exalcaldessa de Barcelona, és un dels pocs diputats que els Comuns tenen al Congrés.

El 17 d'agost passat, Pisarello va ser reelegit com a secretari primer de la Mesa del Congrés dels Diputats. Càrrec que ja va ocupar anteriorment, representant En Comú Podem.

➡️ Política

Més notícies: