La tertuliana, Pilar Rahola, a 8tv
POLÍTICA

Pilar Rahola perd els nervis per la manifestació de diumenge a Barcelona

La tertuliana ha insultat els assistents a l'acte

El constitucionalisme s'ha proposat que el 8 d'octubre torni a ser una data històrica a Catalunya. Ja ho va ser el 2017, quan una multitud va sortir al carrer a Barcelona per protestar contra el procés independentista. Aquest diumenge, sis anys després, volen tornar a omplir els carrers contra l'amnistia que negocien el PSOE i els Junts.

La manifestació ha estat convocada per Societat Civil Catalana, i encara que PP i Vox han donat suport a l'acte, aquest vol ser cívic i transversal. La sola idea d'un acte multitudinari per la unitat d'Espanya ha posat nervis més d'un. Com Pilar Rahola, que ha perdut els papers insultant els participants.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

A l'acte participarà l'exalcalde socialista de La Corunya, Francisco Vázquez, a qui Pilar Rahola ha desqualificat greument. “Un altre mamut que vindrà a tocar-nos els dallonsos. Sembla que tot el parc juràssic vindrà a Catalunya”, ha afirmat. Vázquez prendrà la paraula aquest diumenge a l'acte de cloenda de la manifestació.

Insults als participants

Pilar Rahola cita un article d' El Nacional en què recorden l'historial “anticatalà” de Francisco Vázquez. Recuperen aquella frase en què Vázquez va dir que “no hi ha cap diferència entre un jueu perseguit pels nazis i un nen català castigat per parlar en castellà”. Segons aquest mitjà, “té una croada particular contra les llengües cooficials de l'Estat”.

Tampoc no li perdonen que hagi definit l'amnistia com una maniobra per “legalitzar el cop d'estat del 2017”. "Ell, que no va votar el PSOE en les darreres eleccions i ha descrit el seu expartit com una secta de palmers, també dóna per feta l'amnistia", diu l'article. Rahola ha respost trucant mamut a l'exalcalde socialista.

“Un parc juràssic infecte”, es pot llegir als comentaris al tuit de Pilar Rahola. Un altre proposa llançar “pintura, tomàquets i ous”, i n'hi ha que suggereixen muntar una manifestació alternativa. “Els espanyols de turisme a Barcelona”, “la festa dels porcs”, o “als serveis de neteja se'ls gira feina”, són altres dels comentaris.

El processisme, dels nervis

“Els carrers seran sempre nostres” va ser un dels càntics de capçalera dels processistes a les manifestacions. I no hi ha res que els tregui més de polleguera que perdre el monopoli del carrer. Per això la manifestació de diumenge ha posat dels nervis el processisme, amb insults i faltes de respecte.

Un altre exemple és el de Toni Soler, cap de la productora privilegiada de TV3 que factura més de cinc milions per temporada. “Qui s'apunta a una tomatina aquest diumenge?”, ha tuitejat, en referència a Ayuso. “No ets benvinguda”, li ha dit Josep Lluís Alay, del cercle de Puigdemont, a Isabel Díaz Ayuso.

➡️ Política

Més notícies: