Peyu, amb barretina, parlant davant de dos micròfons a la recollida del premi Ondas
POLÍTICA

Peyu, el de 'puta Espanya', tira de victimisme als Ondas

El popular presentador radiofònic del Búnquer aprofita l'escenari del Premi Ondas per fer alguna petició


'Per una promesa', així ha explicat Peyu la seva aparició al Premi Ondas amb barretina i espardenyes de set vetes. Una manera d'ironitzar sobre 'la gent a qui agradaria que la cultura del nostre país, Catalunya, quedés reduïda a això'. El presentador de l'exitós programa de ràdio El Búnquer ha demanat suport al sector cultural espanyol: 'Se l'ha trobat a faltar moltes vegades'.

La popularització del 'Puta Espanya'

D'un temps ençà, els programes d'humor aixequen moltes polèmiques. Ja siguin d'un costat o de l'altre, és difícil que avui en dia un humorista no faci militància. Cosa que condueix a polèmica rere polèmica.

En aquest sentit, a ningú no se li escapa que una part del sector cultural català es burla sistemàticament d'Espanya. I el programa El Búnquer, de Catalunya Ràdio, no n'és una excepció. Per exemple, un dels codis interns d'aquest programa és fer servir l'expressió entre els seus oients de 'Puta Espanya'.

‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio normalitza el crit de "puta Espanya" (JUNY)

Darrere del programa, de gran èxit entre els joves, hi ha la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La ràdio pública de Catalunya ha renovat el programa amb un cost de 265.000 euros. Una quantitat pública i destinada a l'empresa que produeix el programa i que té com a propietari el protagonista de la nit: Peyu.

'Un mercat de quaranta milions d'espanyols'

'Que ens deixin fer la nostra feina més enllà del que pensem o de com parlem', ha dit des de l'escenari. I ja que el premi convoca la plana major de la cultura (audiovisual) d'Espanya, ha aprofitat per fer-los una petició:

'Des de Catalunya se us ha trobat a faltar', els ha dit als presents al Liceu. Així mateix, els ha convidat a perdre la por per deixar de 'vendre algunes entrades menys als vostres concerts'. La raó per això, explica, és que 'teniu un mercat de quaranta milions d'espanyols', mentre que ells, diu, només compten amb dos milions de catalanoparlants.

➡️ Política

Més notícies: