Primer pla d'Óscar Puente parlant amb una persona que amb prou feines apareix al lateral de la imatge
POLÍTICA

El nou ministre Óscar Puente deixa en evidència l'estratègia de Pedro Sánchez

El nou Gobierno ja no dissimula i deixa clar què opina realment sobre la polèmica llei d'amnistia que ha pactat amb Esquerra i Junts per Catalunya

Pedro Sánchez va defensar davant dels militants del PSOE la concessió de l'amnistia a ERC i Junts per Catalunya argumentant que, així, defensava la convivència. No calia ser un gran analista polític per saber que això no era així. Tothom tenia clar que la necessitat dels set vots d'Esquerra i els set del partit de Puigdemont per ser investit era el motiu principal d'aquesta concessió.

Si Pedro Sánchez apostava realment per l'amnistia per "defensar la convivència", ho hauria explicat durant la campanya o ho hauria plasmat al seu programa electoral. A més, ateses les conseqüències socials, polítiques i judicials de concedir aquest perdó als processistes, queda clar que el resultat ha estat diametralment oposat al que seria la convivència. I és que, ara mateix, Pedro Sánchez té gran part de les instàncies judicials en contra i mig Congrés i gairebé tot el Senat en contra. Sense oblidar els 20 dies seguits de manifestacions a la seva seu de Madrid, situada a Ferraz.

Pedro Sánchez i Óscar Puente donant-se la mà amistosament a l'hemicicle del Congrés dels Diputats

Óscar Puente admet la veritat i deixa en evidència Pedro Sánchez

Tot i que tothom tenia clar el que és evident, ara el govern ja no amaga les cartes i ni s'esforça a dissimular. Ha estat Óscar Puente, flamant ministre de Transports del nou executiu de Pedro Sánchez, qui ha tirat per terra l'argumentari que els socialistes fa setmanes que sostenen. En una entrevista a Televisió Espanyola, l'exalcade de Valladolid va deixar clar que "quan se'm pregunta «si no haguéssiu necessitat això[l'amnistia]per a la investidura, l'hauríeu adoptat?" Probablement no”.

D'aquesta manera, el que els últims mesos ha esdevingut un dels homes forts de Pedro Sánchez deixa en evidència el relat que el PSOE volia imposar. Un relat que ja només es creien els mateixos convençuts, però que ara, amb les paraules, ja ha perdut la poca credibilitat que li quedava. Lògicament, les paraules d'Óscar Puente han generat multitud de comentaris a les xarxes socials, fins i tot en to humorístic. "S'ha carregat la 'bobada' de justificació de l'amnistia per millorar la convivència a Catalunya, quins moments ens donarà aquest tipus", "li dono dos telenotícies al ministeri" o "aquest promet", han estat alguns dels comentaris que s'han pogut llegir les últimes hores respecte a les paraules del ministre.

➡️ Política

Més notícies: