Muntatge de Monica Terribas i una agressió del Metro de Barcelona
POLÍTICA

Mònica Terribas, la periodista del Procés que relativitza l'agressió al metro

Les seves paraules han causat indignació en un context d'especial crispació social


Mònica Terribas es va significar durant els anys àlgids del Procés com una de les peces clau de l'entramat mediàtic processista. Ella va ser qui l'1-O, al capdavant dels matins de Catalunya Ràdio, va animar els oients a delatar la posició dels cotxes de la Guàrdia Civil. Ara reapareix per relativitzar l'agressió del metro de Barcelona, en unes declaracions que estan causant molta indignació.

La periodista va ser ahir al programa El Suplement de Catalunya Ràdio per parlar dels personatges públics i la salut mental. En un moment donat es va referir a l'agressió d'un magribí a diverses noies, divendres passat, al metro de Barcelona. Terribas va lamentar que ens escandalitzem per les agressions físiques però no pels insults a Twitter.

“Ens escandalitzem de les agressions físiques, però no dels cops de puny a cop de tuit”, es va queixar Terribas. Les reaccions no s'han fet esperar. A més de criticar la seva sobredosi de victimisme, li recorden que gràcies a la pressió social exercida a les xarxes socials l'agressor del metro ja és a la presó.

Mònica Terribas relativitza l'agressió del metro

Mònica Terribas diu que “si algú et dóna un cop de puny pel carrer tots s'escandalitzen i diuen com pot ser tanta agressivitat”. Per si hi hagués cap dubte, la periodista fa referència al'escena de l'agressió del metro. “Doncs imagina't el que significa per a una persona pública rebre un cop de puny permanent durant 24 hores a les xarxes”.

Terribas parla de “cops al fetge a cada tuit amb insults i desqualificacions”, i diu que “és la mateixa agressivitat contra el cervell”. Tot seguit compara la limitació física amb “el llindar de la depressió que t'impedeix aixecar-te, somriure, seguir endavant”. Fa referència a la depressió com una de les afeccions més comunes de la salut mental.

Les seves paraules no han agradat res en un context de crispació social especial, a causa de com es va gestionar la detenció de l'agressor del metro. Cal recordar que Koudid Souheib, amb diversos antecedents penals, va ser inicialment deixat en llibertat. I només la pressió social a través de les xarxes va fer que les autoritats es mobilitzessin per ficar-lo a la presó.

Indignació a les xarxes amb la periodista

“Repugnant”, és l'adjectiu emprat per una persona per definir les paraules de Mònica Terribas: “Repugnant que ataqui Twitter per no censurar en base al que ella creu que està bé i malament, i que l'equipara a agredir físicament de forma indiscriminada a gent pel carrer”. També postil·la que “Mònica ja fa força anys que no surt de la repugnant”.

Li suggereixen a Terribas que truqui a les dones agredides del metro i els digui que el seu fort no és res comparat amb el patiment que la critiquin a Twitter. “Els cops de Twitter els pots esquivar, en canvi les agressions del carrer no perquè has de sortir al carrer sí o sí”, afirma un altre usuari, que considera “lamentable” la comparació. També diuen que Mònica Terribas “ha perdut el judici”.

L'allau de comentaris indignats demostren que la gent està farta de patir la inseguretat als carrers, ia sobre haver de rebre lliçons dels periodistes de l'star system mediàtic català. Els ciutadans han esclatat i han dit prou. És un fenomen que anirà a més, i que els governants catalans ja no poden controlar.

➡️ Política

Més notícies: