Primer pla de Pere Aragonès capcot i amb rostre seriós
POLÍTICA

Pere Aragonès, escridassat a l'inici del curs escolar a Catalunya

Crits contra el president de la Generalitat en la visita a un col·legi

Aquest dimecres era el primer dia del nou curs escolar a Catalunya. Pere Aragonès no se'l va voler perdre i va visitar una escola. Per als despistats, ho va fer en qualitat de president de la Generalitat i no com a alumne. El cas és que la visita a l'escola Mercè Rodoreda de Nou Barris, Barcelona, va ser més accidentada del que tenia previst.

I és que el primer dia de col·legi a Catalunya va coincidir amb una nova jornada de vaga per part de professors i docents. Els sindicats USTEC, Intersindical i CGT van preparar aturades i protestes per demanar diverses coses. Entre les exigències hi ha, per exemple, que es reverteixin les retallades en educació, reduccions de jornades per a més grans de 55 anys o millores salarials per a professors de Formació Professional.

Fotomuntatge de Pere Aragonès amb Anna Simó al costat amb una classe d'educació primària de fons

Crits i esbroncades contra Pere Aragonès i Anna Simó

En aquest col·legi, diverses desenes de professors van escridassar i van increpar Pere Aragonès, així com la consellera d'Educació, Anna Simó. De fet, Simó fins i tot va intentar parlar amb ells i fins i tot els va desitjar “una bona vaga”, com si la protesta no estigués dirigida contra ella. Són d'aquelles coses que només poden passar a Catalunya. Com quan els partits processistes defensen l'amnistia per a gent que té causes pendents en què la Generalitat està com a acusació particular.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Tornant a la protesta contra el president del Govern, el cas és que Pere Aragonès i Anna Simó van anar a l'era i van tornar-ne amb pols. La seva visita al col·legi Mercè Rodoreda de Nou Barris va ser de tot menys plàcida. I això que la vaga d'aquest dimecres va ser, segurament, una de les vagues amb menys seguiment dels darrers anys al sector.

Segons dades de la mateixa Conselleria d'Educació, el seguiment de la vaga d'aquest dimecres no va arribar ni a l'1% i es va quedar al 0,99%. D'altra banda, els sindicats van fixar en un 10% el seu seguiment. En qualsevol cas, és una protesta que no va arribar a ser gaire multitudinària, però que va servir per amargar Pere Aragonès i Anna Simó l'acte de benvinguda al nou curs escolar.

➡️ Política

Més notícies: