Primer pla mitjà de Meritxell Batet de perfil asseguda a la cadira de la presidenta del Congrés
POLÍTICA

Meritxell Batet, la darrera víctima dels independentistes

L'expresidenta del Congrés deixa la política i es converteix en un altre sacrifici de Pedro Sánchez davant dels processistes

Aquest dimecres, Meritxell Batet anunciava el seu adeu de “la primera línia política”. La que va ser candidata del PSC a les últimes eleccions generals ha renunciat a la seva acta de diputada, posant així punt final a 19 anys de trajectòria. El 2004 va debutar en un Congrés que va acabar presidint entre el 2019 i el 2023. A més, just abans de fer el salt a la presidència de la Mesa, va exercir durant un any de ministra de Política Territorial.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Meritxell Batet se'n va després de ser, segurament, la persona que més ha acostat Pedro Sánchez a la Moncloa. Si el candidat socialista té avui possibilitats de ser el pròxim president és gràcies als 19 escons que va aconseguir a Catalunya el 23J passat. L'expresidenta del Congrés va arrasar amb gairebé el 35% dels vots, més d'1,2 milions.

Segurament aquest és un dels motius pels quals Meritxell Batet no queia bé als independentistes. La figura de l'exministra no ha estat mai ben vista per a partits com ERC, Junts o la CUP. I va quedar demostrat en l'última campanya electoral, en què els processistes no van dubtar a disparar contra la que, en aquells moments, era presidenta del Congrés.

Meritxell Batet, amb rostre seriós, en un acte del PSC

I és que els processistes i Meritxell Batet es van enganxar moltes vegades en la darrera legislatura al Congrés. Sobretot amb Albert Botran de la CUP, que va ser expulsat en diverses ocasions de la tribuna d'oradors per Batet, després de negar-se a parlar en castellà i fer-ho en català. Aquest va ser un retret recurrent en la darrera campanya electoral per atacar la socialista.

ERC i Junts també van donar el toc de gràcia a Batet a les negociacions per a la presidència del Congrés. En aquestes converses, els processistes van vetar la socialista catalana com a candidata a continuar presidint la Mesa. Pedro Sánchez va acceptar la seva exigència i va apostar per Francina Armengol, que tot i no ser catalana, és vista com algú amb més sensibilitat davant dels independentistes.

D'aquesta manera, Pedro Sánchez no va dubtar a enterrar l'actiu polític que li ha permès tenir opcions de continuar governant. Però ja sabem que el líder del PSOE està disposat a tot per ser president. I sembla que ja dona a Meritxell Batet com a amortitzada.

De moment, no ha transcendit la causa, els motius o el futur de Meritxell Batet. Ella diu que deixa la primera línia política, veurem si és així realment o si els socialistes acaben premiant un actiu que ho ha donat tot pel partit i Pedro Sánchez, però que s'ha acabat convertint en una víctima de les concessions del PSOE als processistes.

➡️ Política

Més notícies: