Muntatge amb un primer pla de Pedro Sánchez i un pla mitjà d'Oriol Junqueras aplaudint i Carles Puigdemont somrient
POLÍTICA

Pedro Sánchez compra el marc mental de l'independentisme

El president en funcions parla amb el llenguatge de l'independentisme

“Una crisi política mai no havia de derivar en una acció judicial. El que hem fet durant tots aquests anys ha estat tractar de tornar a la política allò que mai no va haver de sortir de la política”. Aquestes paraules les va pronunciar aquesta setmana Pedro Sánchez durant la visita a l'ONU, a Nova York.

No és una casualitat que Pedro Sánchez i Carles Puigdemont estiguin més a prop que mai (més fins i tot que Sánchez i Junqueras). El president en funcions ha comprat el marc mental de l'independentisme i ja parla com ells. És clar que està aplanant el camí per aprovar la polèmica llei d'amnistia.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

I és que, cadascun a la seva manera, Sánchez i Puigdemont han entès que el que més els convé és empassar-se els gripaus i salvar la legislatura. El PSOE evitarà una repetició d'eleccions que donaria una segona oportunitat a la dreta. I Junts podrà mantenir el grup propi al Congrés i la seva posició de força per aconseguir demandes històriques.

Sánchez el processista

Per evitar parlar d'amnistia, el líder socialista s'ha referit a la desjudicialització de la política. Un concepte molt utilitzat pels partits processistes per denunciar la repressió de l'Estat i la seva persecució contra l'independentisme. Pedro Sánchez puja així al carro del Procés per quedar-se a la Moncloa.

Crida l'atenció el canvi de l'actual president en funcions. Fa quatre anys, en la seva carrera cap a la presidència, el cap de l'oposició defensava l'extradició de Puigdemont a Espanya per “rendir comptes davant la justícia”. De fet, acusava el PP de tous per haver-se “fugat” l'expresident.

El president, ara contra les cordes per l'amenaça d'un govern PP-Vox, es disposa a rectificar en tot allò que s'ha promès. Puigdemont pot acabar tornant a Espanya gràcies a Sánchez, però amb el seu historial delictiu esborrat. Fins i tot podria ser el proper president de la Generalitat de Catalunya.

Ressuscitar el procés

Avui se celebra a Madrid la manifestació contra l'amnistia que planegen Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. El Govern calcula que serà un acte massiu i que farà augmentar l'animadversió del carrer cap a ells. Per això han traçat un pla, que consisteix a esmorteir el cop de la llei d'amnistia.

Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies i de fons una senyera

El que aconsegueixen és no donar més munició a Feijóo per al seu debat d'investidura. En tot cas, el PSOE dóna per fet que Pedro Sánchez serà investit i que aprovaran una llei d'amnistia per als processistes. Arrancarà així la legislatura en què el PSOE de Pedro Sánchez haurà aconseguit ressuscitar el Procés.

➡️ Política

Més notícies: