Muntatge de fotos de primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb rostre somrient i Pedro Sánchez amb rostre trist
POLÍTICA

Feijóo sacseja el vesper del PSOE

El PP temptejarà a García-Page en plena guerra entre socialistes

Alberto Núñez Feijóo sap que té la investidura molt crua i que si vol arribar a la Moncloa ha de sortir de la seva zona de confort. Després de diverses setmanes de passos en fals i vacil·lacions, sembla haver entès la necessitat d'elevar el to. En les darreres hores ha parlat de l'amnistia com a “frau electoral agreujat”.

A Gènova asseguren que la seva intenció no és tensionar el PSOE. Tot i això, segons ha transcendit Feijóo té intenció de trucar a Emiliano García-Page a la seva ronda de contactes prèvia al debat d'investidura. Un moviment important, ja que el president manxec és crític amb la deriva del seu partit.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Page ha estat dels pocs a donar suport a Felipe González i Alfonso Guerra en la seva batalla particular contra la llei d'amnistia. La tensió al PSOE va pujar ahir, i el PP està a l'aguait per allò de “a riu regirat…”. No és la primera vegada que tempten a Feijóo per atraure els socialistes crítics amb el sanchisme.

Tamayazo a la manxega?

Felipe González i Alfonso Guerra van parlar ahir de l'amnistia com “el xantatge d'una minoria en extinció”. El PSOE va qualificar de “deslleials” els exdirigents socialistes i el sanchisme va sortir en tromba contra ells. Importants figures del partit van deixar clar que el temps del “felipisme” ja ha passat.

Primer pla mitjà de Felipe González mirant a càmera i Pedro Sánchez inclinat cap a ell per parlar

Però encara hi ha barons socialistes que gosen prendre partit per la vella guàrdia. Es tracta d'Emiliano García-Page, que va estar present a l'acte de González i Guerra recolzant el seu 'no' a l'amnistia. El líder dels socialistes manxecs ha dit que “no té base moral” i ha aconsellat a Sánchez que escolti els exdirigents.

Feijóo ha ensumat la sang i s'ha llançat a buscar les vísceres d'un PSOE esquinçat per la guerra interna. Aquesta pot ser la seva última oportunitat per intentar evitar que Pedro Sánchez es quedi a la Moncloa. A l'esquerra ja comencen a témer una “grandària a la manxega” per fer president Feijóo.

Feijóo necessita quatre vots més a favor o set abstencions a la segona ronda. El PSOE de Castella-la Manxa té vuit diputats al Congrés, que podrien trencar la disciplina de vot si el PP aconsegueix convèncer-los. Ara com ara sembla improbable.

Feijóo desperta

Alberto Núñez Feijóo sembla que desperta a pocs dies per al debat d'investidura. Fins ara ha mantingut un perfil baix i sempre a rebuf dels altres, però aquesta vegada sembla voler portar la iniciativa. La vigília de la manifestació a Madrid contra l'amnistia, ha parlat de “frau electoral agreujat”.

Feijóo considera que l'amnistia és “un atac a la democràcia espanyola” i que atenta contra “la justícia i la divisió de poders”. A més, recorda que Sánchez va negar que pactés l'amnistia amb els independentistes. Per això el president del PP parla de “frau electoral” i pressiona els díscols socialistes per recolzar la seva investidura.

Feijóo intentarà convèncer Page de la necessitat d'un gran pacte d'estat entre els dos partits. Just el mateix que han defensat González i Guerra, amb els aplaudiments del líder socialista manxec. No en va el president dels populars s'ha desfet en elogis cap a ells, posant en valor el PSOE “sensat”.

➡️ Política

Més notícies: