Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Pedro Sánchez expulsa del seu avió a un redactor de l'ABC

Des de Moncloa, justifiquen els fets dient que no quedaven més llocs a l'avió. L'ABC assegura que això és fals.

El primer viatge oficial del president Sánchez a Israel és una font de polèmiques. Primer, la picabaralla en persona amb Netanyahu i la subsegüent crisi diplomàtica amb el país hebreu. Ara, una polèmica domèstica: l'històric diari ABC denuncia que no els han permès formar part de la comitiva que cobria el viatge presidencial.

Periodistes a l'avió presidencial

Els presidents del govern no viatgen sols. Van amb tot el seu equip i amb una comitiva d'empresaris i periodistes que va variant. En el cas dels periodistes, passa que han d'anar a la comitiva per narrar els fets i treure declaracions als protagonistes.

Però al viatge de la discòrdia no ha estat l'ABC. Tal com denuncien des d'aquest mitjà, tot i haver presentat la sol·licitud dins del termini i en la forma escaient s'han quedat fora. Així mateix, el diari apunta que ni s'ha produït la rotació de periodistes que havien promès des de Moncloa.

Fa molt poc, també vivim una polèmica amb la detenció de Vito Quiles, que va denunciar des de les xarxes socials una 'detenció selectiva'. Ell assegurava que havia anat a les manifestacions de Ferraz en to de pau i que la policia va anar específicament a buscar-lo. Per la seva part, les autoritats expliquen que hi va haver 'desobediència i resistència a l'autoritat'.

La polèmica Secretaria d'Estat de Comunicació

Les relacions de la Moncloa amb els mitjans són organitzades pel Secretari d'Estat de Comunicació, una de les figures més properes al president. Francesc Vallés, català i del PSC, és el que ara ocupa aquest càrrec amb Pedro Sánchez. I sembla que té diferències amb l'ABC.

L'any 2021 també van ser exclosos d'una reunió amb periodistes per explicar els fons europeus. Per justificar aquesta classe d'actituds, els de Moncloa se solen escudar que no queden llocs als avions. Però en aquesta ocasió, l'ABC assegura que han pogut confirmar que en el viatge a Israel sí que hi havia llocs lliures.

Les polèmiques que Vallés ha tingut amb els mitjans de comunicació van més enllà de l'ABC. Diversos periodistes de capçaleres nacionals es van queixar de la reducció dels torns de preguntes a l'anterior portaveu del govern. Sigui com sigui, la legislatura acaba de començar i caldrà veure si la Moncloa manté o no aquestes tensions amb els mitjans de comunicació.

➡️ Política

Més notícies: