Muntatge d'una imatge de Carles Puigdemont amb el logotip trencat de Junts per Catalunya
POLÍTICA

Nova baralla interna a Junts per Catalunya

Aquesta vegada amb el feminisme pel mig


El partit de Carles Puigdemont s'ha embrancat en una nova discussió interna, aquesta vegada amb el feminisme per mig. L'origen ha estat el contundent discurs de la vicepresidenta de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, des de la tribuna del Parlament. Amb motiu del Dia de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, la diputada va assenyalar “les violències silencioses dels companys”.

“Violència masclista és portar el llaç morat i anar a les manifestacions”, va continuar, “mentre imposa el masclisme a les teves organitzacions, institucions, entorns laborals o familiars”. El discurs es va viralitzar al moment, i va ser compartit per milers de persones. Entre elles, la presidenta de Junts, Laura Borràs.

Però també va ser criticat per persones del seu propi partit com Carles Bosch, president comarcal de Junts al Maresme. Ha afirmat que "de violències n'hi ha moltes, és clar", i que una és "fer insinuacions i acusacions sense concretar". Bosch veu en les paraules d'Aurora Madaula una estratègia per assenyalar companys “per discrepàncies internes”.

Bosch carrega contra la direcció

Carles Bosch va atacar a Facebook a Aurora Madaula per “acusar de violència masclista companyes i companys sense aportar cap prova”. Cosa que, segons la seva opinió, no té res a veure amb la “noble i necessària lluita feminista” sinó amb “alguna discrepància interna”. Remata anomenant “Tribunal de la Santa Inquisició” els qui utilitzen el feminisme per “passar comptes” de casos “que no tenen res a veure”.

Primer pla de Laura Borràs amb cara trista

El context aquí és important, perquè Carles Bosch està enfrontat a la direcció de Junts que representen la presidenta Laura Borrás i la vicepresidenta Autora Madaula. Bosch va ser un dels que es va oposar clarament a l'estratègia de la confrontació i la sortida del Govern a l'octubre del 2022. També es va desmarcar de la direcció del seu partit en defensa de la contractació de Desokupa contra les okupacions a Premià de Dalt.

Enfrontament intern a Junts

Les paraules de Carles Bosch han suscitat la reacció d'altres persones de l'àmbit de Junts, com Muntsa Mar: “El president comarcal de Junts al Maresme és molt cordial, educat i bon noi. Té tanta experiència amb el fair play polític que li sobren les paraules per criticar i menysprear la vicepresidenta del seu partit”.

Des d'un altre compte acusen la comissió de garantia de Junts de suspendre Muntsa Mar “i deixar desfermat el cavernícola Carles Bosch”. Un cas que cataloguen irònicament com a “lawfare de proximitat”. Hi ha qui apunta que el partit de Puigdemont necessita “una neteja a fons”, i afirmen que Autora Madaula no dóna noms “per decència”.

Junts per Catalunya es troba en un moment molt delicat, després del pacte amb el PSOE que els deixa als peus dels cavalls de l'independentisme. La consigna de Carles Puigdemont és apretar les dents i mantenir juntes les files. Tot i això, l'organització segueix immersa en baralles contínues que denoten una profunda divisió.

➡️ Política

Més notícies: