Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

Fins i tot El Periódico i El País s'allunyen de Pedro Sánchez

El PSOE es queda sol entre els mitjans

Mitjans que tradicionalment han estat el braç mediàtic del PSOE obren foc contra Sánchez: fins a aquest punt arriba la polarització que desperta la seva figura. Ho venen a considerar un polític els moviments del qual s'expliquen per estar “orfe de referències morals”. Aquestes són les dures paraules que li dedica Juan Luis Cebrián, capo di tutti capi del periodisme espanyol, des d' El País .

Això no va de convivència: va d'una cadira

Aquesta és la postura comuna que, tant El País com El Periódico, han pres pel que fa a la investidura de Sánchez. No combreguen amb la idea que l'amnistia serveixi per recuperar la convivència o crear un nou marc territorial. "Costa entendre la satisfacció dels signants i les seves elevades dosis de cinisme", ha sentenciat Gemma Martínez, directora adjunta d' El Periódico .

Segons ells, el més perillós de la situació és que el PSOE ha trencat el consens constitucional. Amb la seva divisió de la societat en dos blocs i la intrusió en el poder judicial, el PSOE ha travessat una línia amb resultats desconeguts. Però no només això: veuen el mateix Partit Socialista – un partit sistèmic i d'Estat – en greu risc de desaparició.

Cebrián, que no és sospitós d'extrema dreta, adverteix que el PSOE “amenaça de convertir-se en una secta”. I parlant d'extrema dreta, El Periódico ha assenyalat una obvietat: que “no tots els votants que s'oposen a l'amnistia són d'ultradreta”.

La premsa mainstream en contra

Tradicionalment, molts mitjans de comunicació, i El País en particular, han passat una i altra a l'esquerra. Però cap president socialista fins ara havia aconseguit que la premsa oficialista el deixés sol. En aquesta ocasió, no li han passat el fet que l'anomenat Frankenstein 2.0 és el resultat de l'aritmètica parlamentària, i res més.

Pedro Sánchez no s'ha de preocupar més pel seu lloc a la Història: amb tota probabilitat acabarà ficat entre la ferralla”. Aquest és el resum que El País, amb la veu de Cebrián, dedica a la situació. Caldrà estar atents a les noves aliances mediàtiques que teula el PSOE.

➡️ Política

Més notícies: