Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació
POLÍTICA

Pedro Sánchez fins i tot a la sopa

El líder del PSOE intenta jugar-s’ho tot en sis debats amb Feijóo

Pedro Sánchez passa a l'atac. El president del Govern, debilitat després dels resultats electorals de les eleccions municipals i autonòmiques, ja ha desvetllat les seves primeres cartes. En un fòrum organitzat per Eldiario.es, el candidat del PSOE ha reptat Alberto Núñez Feijóo a realitzar sis debats, un per setmana fins al 23 de juliol.

El líder del PP Alberto Nuñez Feijoo en un acte del PP

L'estratègia dels socialistes és clara: O Pedro Sánchez o Feijóo. Ni Vox ni Sumar encaixen en la seva equació, amb la clara intenció de polaritzar les eleccions i poder recuperar vots perduts a l'esquerra. El partit socialista necessita que els seus votants es mobilitzin i s'arribi a una gran participació, però també necessita pispar vots a Yolanda Díaz.

“Espero el senyor Feijóo dilluns que ve”, ha exclamat Sánchez aquest mateix dilluns al matí. L'objectiu és poder marcar el relat i ara cal esperar quina serà la resposta del PP, que no sembla que pugui estar massa motivat amb la proposta. Els sis debats es farien a les diferents televisions públiques i privades d'Espanya i Sánchez només estableix una condició, que el moderador sigui neutral i que hi hagi “equilibri”.

L'entorn de Pedro Sánchez sap que el candidat del PSOE podria sortir reforçat en un cos a cos amb Feijóo. I els socialistes necessiten un revulsiu com l'aigua de maig. Totes les enquestes els situen molt per sota dels 100 diputats, mentre que els sondejos interns del PP els donen fins a deu punts d'avantatge entre els populars i els socialistes.

Pedro Sánchez vol debats setmanals, ocupar el màxim temps possible a la televisió de casa vostra i fer arribar el seu discurs de la por. El PSOE busca mobilitzar el seu electorat i sumar tot el vot útil contra Vox. Només tenen sis setmanes per fer-ho. No sembla una tasca fàcil.

La pilota està ara a la teulada del Partit Popular, que sap que té molt més a perdre que a guanyar en la campanya electoral.