Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de preocupació
POLÍTICA

Pedro Sánchez, expedientat pel que ha dit de VOX i PP

L'encara president del govern espanyol s'exposa a una multa per part de la Junta Electoral Central

Pedro Sánchez no està vivint precisament la seva millor setmana com a polític. Dilluns es va veure clarament superat per Alberto Núñez Feijóo al cara a cara d'Antena 3. Dimarts es va adonar que la seva derrota al debat a dos estava tenint unes conseqüències nefastes per als seus interessos a les enquestes. Tot just estem a dijous i l'encara president del govern s'ha emportat un altre dur revés, aquest cas, per part de la Junta Electoral Central (JEC).

La JEC acusa Pedro Sánchez de vulnerar la llei electoral espanyola. Concretament, el president del govern s'hauria saltat “el principi de neutralitat que els poders públics estan obligats a respectar durant el procés electoral”. Per aquest motiu, li obre un expedient que es podria resoldre amb una multa al candidat socialista. Per evitar ser multat, el líder del PSOE haurà d'ordenar la retirada de les seves polèmiques declaracions als comptes i pàgines institucionals en què surten reflectides.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid, el 6 de juliol del 2023, a Madrid

Les paraules que han provocat l'obertura de l'expedient

Tota la polèmica sorgeix a partir d'una denúncia davant la Junta Electoral del Partit Popular contra Pedro Sánchez. Els populars van considerar que unes declaracions del president del govern sobre els pactes entre el PP i VOX a Brussel·les vulneraven la llei electoral. El líder socialista va pronunciar aquestes paraules a la seu de la Representació Permanent de la Unió Europea el dia 30 de juny.

"Es prohibeix, des de la convocatòria de les eleccions, qualsevol acte que contingui al·lusions als èxits obtinguts per les autoritats públiques", especifica la normativa. I Pedro Sánchez se la va saltar al contestar el següent: "Allà on sumin i puguin governar el PP amb Vox, ho faran.[...]Una cosa és pactar amb partits polítics retallades en drets a canvi de vots i una altra cosa ben diferent és pactar amb partits polítics, cosa que hem fet durant aquests últims cinc anys, que és avançar en drets”.

Les seves paraules elogiant la seva acció de govern han costat l'obertura d'aquest expedient a Pedro Sánchez, que ara se la juga a multar. El candidat socialista suma així un altre toc d'atenció en una setmana per oblidar. A tot això, ja falten menys de 10 dies per a la celebració de les eleccions. I les enquestes segueixen sense afavorir l'actual president del govern.

➡️ Política

Més notícies: