Pla mitjà de Pedro Sánchez rient i aplaudint
POLÍTICA

Pedro Sánchez contra l'Estat

El líder del PSOE, disposat a tot per poder seguir a la Moncloa

Com ja ha quedat demostrat durant tots aquests anys, Pedro Sánchez està disposat a tot per ser president del govern. En aquesta ocasió, Junts farà suar una mica més el PSOE. Però el líder socialista sap que, regalant l'amnistia als processistes, el seu retorn a la Moncloa estarà més a prop que mai.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Aquesta amnistia, però, podria acabar sortint cara a Pedro Sánchez. No són pocs els sectors que ja han posat el crit al cel davant la possibilitat que el PSOE i Sumar estiguin disposats a concedir aquest perdó als polítics processistes. I és que el líder socialista no només impulsarà una polèmica amnistia amb gairebé el 50% del Congrés en contra. Ho farà amb policies, jutges i funcionaris en peu de guerra contra el 'regal' que Sánchez vol oferir a ERC i Junts.

Policies que van estar destinats a Catalunya per l'1 d'octubre del 2017 fa dies que denuncien les intencions de Sánchez per continuar sent president. “No volem amnistia, volem un judici just”, reclamen. Són declaracions al diari ABC d'un agent que encara té judici pendent per la seva actuació al referèndum català.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid, el 6 de juliol del 2023, a Madrid

Ell és un dels 45 policies imputats per haver participat en les actuacions de l'1-O. Tots es neguen que es perdoni els independentistes condemnats o amb causes pendents i fins i tot prefereixen que l'amnistia no els afecti a ells. “Que em diguin si em vaig passar i si és així que em condemnin, però que em donin l'opció de defensar-me. Si ens amnistien és un ultratge”, expressa aquest agent, que no dubta a considerar que el PSOE els ha utilitzat “com a moneda de canvi”.

Als jutjats tampoc no veuen amb bons ulls l'aposta de Pedro Sánchez de regalar l'amnistia a canvi de ser investit president. Des del Tribunal Suprem ja s'han mostrat contra aquest perdó generalitzat els processistes. Creuen que es tracta d'una mesura típica de “règims dictatorials” que busquen esborrar actuacions molt greus, expliquen a El Confidencial.

A més, asseguren que l'amnistia és “un instrument jurídic de sanació de sentències injustes”. És a dir, un mètode perquè el poder polític 'corregeixi' decisions penals que no li convenen. Cosa que consideren totalment 'inacceptable'.

Però a Pedro Sánchez tant li fa tenir gairebé mig Congrés, els policies i els jutges en contra. L'objectiu és tenir 176 vots el dia que s'hagi de sotmetre a una investidura. I després, a Moncloa, ja veurà com soluciona les conseqüències que pugui tenir aquesta Llei d'amnistia. Una Llei d'amnistia que, per cert, ja ha provocat que es convoquin manifestacions a tot Espanya per protestar en contra.

➡️ Política

Més notícies: