Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

Convoquen manifestacions a tot Espanya contra la llei d'amnistia de Pedro Sánchez

Creix el cansament davant les concessions del PSOE

Molts espanyols continuen preocupats per les possibles concessions de Pedro Sánchez als independentistes a canvi de la investidura. Amb el referèndum a l'aire, el que sí que sembla segur és que el PSOE acceptarà una llei d'amnistia. Això ha encès una part de la població, que ja comença a mobilitzar-se.

"Espanyols indignats i angoixats amb l'agressió a la democràcia convoquen de forma espontània manifestacions". És una part del missatge de whatsapp que ha difós Hermann Tertsch poc després que comencés a circular.

La convocatòria és aquest diumenge, a les 12 del matí, “a l'ajuntament de tots i cadascun dels pobles i les ciutats d'Espanya”. Es tracta de la primera mobilització contra les intencions de Pedro Sánchez després del 23-J. Però podria no ser la darrera si el PSOE continua fent concessions a Puigdemont.

Més pressió per a Pedro Sánchez

La convocatòria és "contra la possible llei d'amnistia que permeti a separatistes, recolzats per Pedro Sánchez, riure's de la democràcia". La campanya se suma a les veus internes que al PSOE clamen contra les concessions. En les últimes hores ha estat l'exministre socialista Jordi Sevilla qui ha demanat eleccions després d'escoltar Puigdemont.

A Moncloa, però, no semblen disposats a deixar perdre aquesta oportunitat. El PSOE celebra que Junts s'obri a la negociació i regna l'optimisme sobre la possibilitat de canalitzar la investidura de Pedro Sánchez. A més, creuen que Puigdemont està fent passos per rebaixar les exigències.

El problema és que, fins i tot per a gent dins del PSOE, augmenten els dubtes sobre l'encaix de l'amnistia en el marc constitucional. L'expresident del Govern, Felipe González, també ha carregat contra "l'afebliment dels fonaments constitucionals". Aprofità a més per carregar novament contra la deriva del sanchisme.

Manifestacions contra el sanxisme

Aquesta serà l'enèsima mobilització a Espanya contra el Govern de Pedro Sánchez. L'última va ser el gener d'aquest any, quan desenes de milers de persones van sortir al carrer “per Espanya, la democràcia i la Constitució”. Anteriorment ja hi va haver demostracions massives de descontentament contra el “sanchisme”.

➡️ Política

Més notícies: