La Ministra d'Igualtat Irene Montero de Podem parlant al Congrés de Diputats
POLÍTICA

'Zasca' de la policia a Irene Montero per la seva última mesura

'Es fa des de fa anys'

El Ministeri d'Igualtat ha proposat que els agents de policia acompanyin les dones víctimes de violència de gènere a recollir les pertinences a casa dels agressors. Una mesura que el departament d'Irene Montero ha presentat com a trencadora. Però que no obstant fa temps que es fa, segons la mateixa policia.

Fonts policials citades per Vozpópuli han criticat el “profund desconeixement” de procedir de la policia que té el Ministeri d'Igualtat. Un fet preocupant, tenint en compte l'auge de la violència contra les dones registrat aquest estiu.

Només al mes d'agost set dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, i ja en van 42 des de començament d'any. El preocupant repunt de la violència masclista ha posat en qüestió la tasca del ministeri que dirigeix Irene Montero. La policia se suma ara a les crítiques contra Igualtat.

Una mida poc nova

Segons fonts de la policia, els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil fa temps que acompanyen les víctimes als domicilis dels seus agressors. El Ministeri d'Igualtat, segons sembla desconeixedor d'aquesta circumstància, va anunciar la mesura com a nova. Preocupa el desconeixement en un moment tan delicat.

Molts acusen Igualtat d'entretenir-se en debat irrellevants i desatendre la principal urgència que és l'assassinat de dones. Un 80% de les víctimes no havien denunciat els seus agressors, i cada cop són més joves. Això ha fet saltar les alertes per abordar possibles solucions al problema.

La policia treballa en mesures de millora a través dels seus propis procediments interns, de la mateixa manera que ho fa el Ministeri. Però per a la policia, la tasca d'Igualtat és molt millorable. Per començar, pel seu desconeixement de com actuen policies i guàrdies civils.

Estupefacció a la policia

La proposta de l'acompanyament va sortir del comitè de crisi reunit d'urgència per Igualtat per aturar les morts. Els experts dins dels cossos policials van reaccionar atònits a l'anunci, ja que “es fa des de fa anys”. Afirmen que en tots aquests anys, els del ministeri “no han après res”.

Part del darrere del cotxe del Cos de Policia Nacional

Sindicats de policia confirmen que la policia acompanya les víctimes a recollir les seves pertinences quan denuncien les parelles. Forma part de les mesures cautelars dins del protocol d'actuació en casos de violència de gènere. Els encarregats de fer-ho solen ser agents de Seguretat Ciutadana.

A més, els organismes policials denuncien la precarietat de la plantilla encarregada d'aquestes feines. Proposen augmentar els recursos per fer front a la càrrega de treball, i encoratjar les víctimes a denunciar a comissaria.

➡️ Política

Més notícies: