Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

Pedro Sánchez comença a pagar les conseqüències de l'amnistia

Els resultats de diverses enquestes posen en alerta el PSOE després d'iniciar les negociacions amb Carles Puigdemont

Pedro Sánchez ja parla d'amnistia. I Sumar presentarà aquest dimarts la seva proposta per perdonar tots els polítics imputats o condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre del 2017. A més, els partits processistes han deixat de banda els maximalismes i ja es mostren disposats a fer president el candidat socialista. Tot apunta que finalment hi haurà pacte entre ERC, Junts i PSOE, amb amnistia inclosa per a Carles Puigdemont.

Ni la multitudinària manifestació de diumenge a Barcelona contra l'amnistia no farà canviar de plans el PSOE. Els socialistes faran tot el possible perquè Pedro Sánchez segueixi quatre anys més a Moncloa. I encara més, veient que ja estarien pagant el preu de concedir l'amnistia als polítics processistes. I és que les darreres enquestes deixen clar que la decisió de perdonar Puigdemont i companyia estaria tenint un efecte negatiu per als interessos de Ferraz.

Segons publica Electomania, el PSOE perdria fins a 3 diputats respecte a la seva última enquesta, situant-se en 121. També baixaria Sumar, que s'està encarregant de fer bona part de la feina bruta en les negociacions amb Junts. Un descens de 2 escons respecte a la darrera enquesta d'Electomania els deixaria amb 36 diputats al Congrés.

Llistat dels escons que tindria cada partit segons Electomania

El PP en canvi pujaria fins als 137, que són 5 més dels que tenien a l'últim sondeig realitzat per Electomania. De fet, seria la primera vegada després del 23J que Feijóo tornaria a superar Pedro Sánchez. D'altra banda, Vox seguiria en caiguda lliure baixant fins als 24 escons.

Els resultats d'aquesta enquesta, doncs, deixen les coses molt semblants al resultat que va tenir lloc el 23J passat. Però cal tenir en compte que el PSOE va experimentar una notable pujada als sondejos les setmanes posteriors a les eleccions. Per tant, sembla clar que Pedro Sánchez ha dilapidat l'avantatge aconseguit després de les generals en pocs dies, coincidint amb les negociacions amb Junts. Un seriós avís per a Ferraz.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

El País deixa el PP a la vora de la majoria

El baròmetre d'El País i la Cadena SER també posen en un compromís Pedro Sánchez. I és que els sondejos d'aquests dos mitjans afins als socialistes deixen clara aquesta tendència que també marcava Electomania. En aquest cas, amb la diferència que el PP fins i tot estaria en posició de tenir majoria al Congrés.

Gràfic amb els resultats per escons que obtindrien els partits al Congrés dels Diputats

Segons els mitjans del grup Prisa, els populars aconseguirien 144 escons, 7 més dels que tenen actualment. I Vox no cauria tant com pronostiquen altres sondejos i se situaria a 30. Amb 174, Feijóo estaria a només 2 escons de la majoria, que podria aconseguir d'UPN i Coalició Canària -un cadascun-.

I encara que el PSOE podria aconseguir 124 escons segons El País, la patacada de Sumar (que en tindria només 23), impediria qualsevol Frankenstein entre progressistes i nacionalistes. Pel que fa als partits bascos i catalans, Junts guanyaria un diputat i se situaria amb 8, ERC mantindria els 7 actuals, igual que Bildu (6), PNB (5) i BNG (1), que no es mourien.

➡️ Política

Més notícies: