Milers de persones manifestant-se a Barcelona amb banderes espanyoles, catalanes i europees
POLÍTICA

Demostració de força a Barcelona contra l'amnistia

La manifestació de Societat Civil Catalana congrega 300 000 persones a la capital catalana amb el lema 'No en el meu nom'

Milers de persones han sortit als carrers de Barcelona aquest diumenge per mostrar el rebuig a l'amnistia que Pedro Sánchez. Ho han fet sabent que el seu crit serà en va. El líder socialista està disposat a tot per seguir quatre anys més a Moncloa. I no sembla que el crit de la multitud congregada a Barcelona faci canviar els plans de la cúpula del PSOE.

Però això no ha impedit que fessin una demostració de força pels carrers de la capital catalana. 300 000 persones segons els organitzadors -50 000 segons la Guàrdia Urbana del govern socialista de Barcelona- han sortit a cridar “amnistia no” a la manifestació constitucionalista més important dels últims 6 anys a Catalunya. El cèntric Passeig de Gràcia s'ha omplert per dir “no en el meu nom” a Pedro Sánchez.

A l'acte convocat per Societat Civil Catalana s'han cridat consignes com “Sánchez traïdor”, “Catalunya és Espanya”, “Visca Espanya i Visca Catalunya” i “Puigdemont a presó”. L'entitat constitucionalista s'ha felicitat per l'èxit d'una convocatòria que ha tingut la societat civil com a gran protagonista.

No han estat pocs els representants polítics que han assistit a Barcelona per protestar contra l'amnistia. Alberto Núñez Feijóo, Santiago Abascal, Isabel Díaz Ayuso i part del seu gabinet, Juanma Moreno, Ignacio Garriga, Esperanza Aguirre... Tot i així, la marxa ha estat liderada per la crida per una societat civil que ha volgut reivindicar la transversalitat de la protesta, sense voler encasellar-se en cap partit.

Fins i tot hi ha hagut problemes perquè la manifestació pogués completar el recorregut establert. I és que l'organització s'ha vist obligada a demanar pels altaveus que la gent que s'havia situat davant de la capçalera de la manifestació deixés avançar la marxa. “Som una quantitat ingent de gent”, se sentia dir als organitzadors en ple acte.

L'amnistia 'és una burla a l'estat de dret'

Un cop finalitzada la manifestació, s'ha fet l'acte polític convocat per SCC. Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional, ha parlat des de la tribuna per assenyalar “la infame compra de vots per a una investidura” que vol perpetrar Pedro Sánchez. I ha recordat que les intencions del candidat socialista són “una burla a l'estat de dret, les sentències judicials i l'imperi de la llei”.

Àlex Ramos, vicepresident de SCC, també ha volgut mostrar el seu rebuig a les paraules de Pedro Sánchez els últims dies. "No és cert que les polítiques actuals hagin millorat la convivència" a Catalunya. I ha defensat que “l'estat va actuar legítimament” per rebutjar l'amnistia que Sánchez vol concedir als processistes. A més, també ha reivindicat la transversalitat de la protesta d'avui, en què han assistit "persones de centre, de dretes i d'esquerres".

Més enllà de Societat Civil Catalana, també han parlat alguns representants polítics. Isabel Díaz Ayuso ha afirmat rotundament que "per set vots, ningú no pot canviar el destí d'Espanya". I ha acusat Pedro Sánchez de portar el país “a un atzucac” i a una “tirania”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Més contundent encara ha estat Santiago Abascal, que ha afirmat que l'amnistia que Pedro Sánchez vol concedir als processistes és “la imatge de corrupció més gran possible”. En aquest sentit, el líder de Vox ha expressat que sent vergonya de veure com el candidat socialista vol perdonar les formacions independentistes “per romandre al poder”.

➡️ Política

Més notícies: