POLÍTICA

L'esquerra catalana es manifesta a favor de Palestina amb la bandera LGTBI

Partits com la CUP i entitats com Crida LGTBI mostren la seva 'solidaritat amb un poble que resisteix'

Unes 400 persones s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar "contra l'apartheid i la neteja ètnica a Palestina". A més, també van mostrar la seva "solidaritat amb un poble que resisteix la colonització", en aquest acte convocat per l'entitat Prou Complicitat. Tot això, després de l'escalada de violència a l'Orient Mitjà provocada per l'atac sorpresa de grups palestins en territori d'Israel. Un atac que ja ha provocat més de 1000 morts, molts d'ells civils israelians.

A la protesta convocada a la cèntrica plaça barcelonina es van poder veure, majoritàriament, banderes de Palestina. I entre els assistents hi havia joves, militants d'esquerres, àrabs, magribins i dones amb vel islàmic. Entre els concentrats també hi havia representants de la CUP, que no van dubtar a donar suport a la protesta.

Tots ells també demanaven a Jaume Collboni que trenqués relacions amb Israel. "Collboni, prou de complicitat amb els crims d'Israel", es podia llegir en una pancarta que lluïa poques hores després del sorprenent i contundent atac de Hamàs contra Israel. Cal recordar que l'alcalde de Barcelona va restablir fa poques setmanes les relacions de la ciutat amb Tel Aviv després que Ada Colau les suspengués.

Una bandera LGTBI per donar suport a Palestina

La imatge més curiosa -per dir-ho de l'alguna manera- de la concentració en suport a Palestina i contra Israel va ser la de la bandera LGBTI que es va poder veure a l'acte. Una persona va decidir lluir els colors de l'arc de Sant Martí tot i que Palestina no és precisament un oasi dels drets de la comunitat homosexual. De fet, molts usuaris de la xarxa social X van retreure a aquesta persona la seva decisió de lluir aquest símbol. I ho van fer recordant-li que “a Palestina ser del col·lectiu LGTBI és un delicte penat amb 10 anys de presó”.

De fet, un dels col·lectius que també va donar suport a la concentració va ser Crida LGTBI, una entitat que s'autoanomena "una organització per a l'alliberament sexual i de gènere". Com es podia esperar, aquesta entitat va rebre fortes crítiques al seu compte de X.

"Aneu a Gaza, que allà reben els homosexuals amb els braços oberts", deia una. "Algun dia m'haureu d'explicar com esteu a favor de qui us mataria a pedrades per la vostra condició sexual", deia un altre usuari. "A Gaza no duraríeu ni dos minuts", és un altre dels centenars de missatges que es poden llegir als comentaris de la publicació de la Crida LGTBI.

➡️ Política

Més notícies: