Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de preocupació
POLÍTICA

Pedro Sánchez caldeja l'ambient de cara a les properes manifestacions a Ferraz

Creix la tensió a la recta final de les negociacions


Creix la tensió després de les darreres manifestacions contra els plans de Pedro Sánchez, davant les seus del PSOE a Madrid i a altres ciutats. El president del govern en funcions va tirar més llenya al foc titllant el que havia passat d'“assetjament reaccionari”. Les protestes van acabar amb escenes de violència i càrregues policials.

“Atacar les seus del PSOE és atacar la democràcia i tots els que hi creuen”, va afirmar Pedro Sánchez a les seves xarxes socials. I va afegir que "més de 140 anys d'història ens recorden que mai ningú no serà capaç d'acovardir el PSOE". Va tancar el missatge amb un “seguirem endavant”.

Efectivament, els plans de Ferraz no han canviat i la consigna és tancar com més aviat millor l'acord amb Junts per Catalunya. De fet, els socialistes utilitzaran la tensió als carrers per constrenyir Carles Puigdemont. Els socialistes continuen confiant en un acord d'investidura imminent.

Missatges de dirigents socialistes

Les protestes davant la seu socialista a Madrid van ser esperonades per un Santiago Abascal que a les seves xarxes socials va tuitejar: “Anem a Ferraz”. L'actitud proactiva de Vox contrasta amb la inhibició del PP. Tot i que el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, va acusar els de Feijóo d'“avalar la violència als carrers” amb el silenci.

La tensió està creixent a la recta final de les negociacions de Pedro Sánchez amb els independentistes. El president va voler mostrar el seu “afecte i suport a la militància socialista que està patint l'assetjament”. Altres dirigents socialistes es van sumar al que consideren un atac a la democràcia.

Pilar Alegría, ministra d'Educació, va acusar el PP que “fa setmanes que alimenta un monstre amb el beneplàcit de Feijóo i la participació d'Abascal”. Patxi López, portaveu socialista al Congrés, va assenyalar directament José María Aznar. I el ministre de Cultura, Miquel Iceta, va responsabilitzar Feijóo “de qualsevol desgràcia que es derivi dels aldarulls al carrer”.

El PSC també reacciona

Qui també va reaccionar va ser el PSC, que en boca del seu secretari general, Salvador Illa, va considerar “inadmissibles” les protestes davant de les seus. “Les urnes van parlar i la democràcia es va imposar”, va tuitejar, “continuarem treballant sempre per la convivència”. Illa ha estat el principal suport de Pedro Sánchez a la negociació de l'amnistia.

Les protestes es van estendre per tot Espanya ahir a última hora de la tarda, i també van arribar a Catalunya. Manifestants contraris a l'amnistia van protestar davant de les seus del PSC a Tarragona i Barcelona. El PSC va reaccionar secundat el missatge de Pedro Sánchez, que parlava d'assetjament reaccionari.

➡️ Política

Més notícies: