El PDeCAT, a les portes de la dissolució
El partit d'Artur Mas pot tenir els dies comptats
Ja tenim aquí una altra víctima del Procés. El PDeCAT ha convocat una assemblea extraordinària per al pròxim setembre en què s'abordarà la possible dissolució del partit. D'aquesta manera, la formació d'Artur Mas pot tenir els dies comptats després de les consecutives garrotades electorals que han patit els últims anys.
El PDeCAT es va quedar fora del Congrés dels Diputats després de les eleccions del 23 de juliol passat. El 2021 ja es va quedar sense representació al Parlament de Catalunya. I tampoc no hem d'oblidar la mala gestió que van fer a les municipals del 28 de maig. A Barcelona van salvar els mobles després de decidir anar amb Xavier Trias a les llistes de Junts, però a la resta de Catalunya, el seu intent de coalició amb Ara Catalunya va provocar una fugida important de militants i només es van quedar 200 regidors.
El PDeCAT decidirà si segueix o llença la tovallola
Aquest setembre –encara no hi ha data ni ordre del dia–, el partit decidirà si segueix amb la seva activitat política o posa punt final a la seva curta vida. En el seu moment, el PDeCAT va marcar distàncies amb Carles Puigdemont quan aquest va impulsar Junts per Catalunya, però a poc a poc ha anat perdent pes en la política catalana.
Un exemple és que els seus dos militants més cèlebres van acabar renegant del projecte. D'una banda, Xavier Trias va abandonar el partit per enrolar-se a les files de Junts l'octubre del 2022. I el cas més significatiu és el d'Artur Mas, que malgrat mantenir el seu carnet de militant, a les darreres eleccions generals directament va fer campanya per la candidata de Junts, Míriam Nogueras.
El PDeCAT va jugar al joc del Procés als seus inicis, però tot i voler marcar distàncies, finalment també s'ha convertit en una víctima més. El seu darrer intent per ser rellevants en la política catalana va ser a les passades eleccions generals. Van presentar Roger Montañola, que va voler desmarcar-se clarament de la resta de formacions processistes, però gairebé ningú no els va comprar el relat.
Els resultats van ser clars: només van aconseguir 32.000 vots a tota Catalunya. I això que tenien els drets electorals de Junts, que els va permetre assistir a debats i tenir més presència mediàtica. Però ni així van evitar el ridícul. Ara, el partit presidit per David Bonvehí haurà d'analitzar l'economia i el context polític per decidir si segueixen actius o donen per finalitzat el projecte.
Més notícies: