Jorge Buxadé, advocat de l'Estat, en un acte polític de Vox celebrat el 2023
POLÍTICA

'El Partit Popular s'ha equivocat d'enemic'

Jorge Buxadé: "El PP ha participat a la campanya de demonització de Vox"

El número tres de Vox, Jorge Buxadé, ha afirmat que “el Partit Popular s'ha equivocat d'enemic o” i que “ha participat en la campanya de demonització de Vox”. Buxadé ha comparegut a l'última roda de premsa abans de les vacances i després del mal resultat del partit, que ha perdut 19 diputats.

Segons la seva opinió, “han dedicat milers d'euros a fer responsable Vox de les expectatives no completes del carrer Gènova”. El també eurodiputat ha recordat que “en les últimes setmanes deien que fregaven la majoria absoluta” i que “van acabar creient-se les seves pròpies enquestes”.

També ha recordat que “es repartien ministeris” en al·lusió a Alberto Núñez Feijóo, però ha insistit que la crida al vot útil “no funciona”. "Ha perjudicat l'alternativa a Sánchez", ha assegurat.

Jorge Buxadé ha recordat que, segons la llei electoral, "s'hi suma el total de vots d'una província i es divideix pel nombre d'escons" i que "a moltes províncies Vox ha quedat a prop de disputar vots a l'esquerra o al separatisme".

Ha explicat que a Albacete es van quedar a 1.200 vots d'un escó i al PP “n'han sobrat 2.000” i que, a Sevilla, els van faltar 7.000 i al PP “n'hi van sobrar 57.000”. O que a Tarragona, amb 2.500 vots, “els vam arrabassar un escó a Junts”.

Per això s'ha queixat que “alguns líders del PP segueixen a sostenir-la i no esmenar-la” i ha fet una crida a “no tornar a cometre els mateixos errors”. Buxadé també ha responsabilitzat els mitjans de comunicació per les “capçaleres, els articles d'opinió, els tertulians”.

Pel que fa al debat a tres, ha insistit que "el senyor Sánchez va mentir" i ha facilitat "números d'immigració il·legal" basant-se en dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides i del Ministeri de l'Interior.

En aquesta línia, ha assegurat que han arribat "més de 15.000 immigrants il·legals des de començament d'any" i que aquesta "onada massiva provoca un augment de la inseguretat ciutadana". “A la Moncloa no hi ha immigrants il·legals”, ha afegit. “Ni als barris protegits”.

El dirigent de Vox ha reiterat que "qualsevol persona que ve a Espanya a treballar i a buscar oportunitats ho ha de fer d'acord amb la llei, com passa a tots els països de món". També s'ha mostrat partidari que les prestacions socials “estiguin vinculades a la residència legal, no només a l'empadronament”.

➡️ Política

Més notícies: