Primer pla de Jordi Cuixart parlant per un micro
POLÍTICA

Jordi Cuixart es forra després de sortir de la presó

Ha ingressat més d'un milió d'euros de beneficis el 2022

Jordi Cuixart era empresari abans d'embarcar-se en l'aventura del Procés. Va ser el 2015, quan va rellevar Quim Torra com a president d'Òmnium Cultural i va convertir aquesta entitat cultural en un dels ariets del desafiament independentista. Així va ser com va acabar entre reixes, condemnat per sedició.

Va entrar en presó preventiva el 16 d'octubre del 2017, i dos anys després va ser condemnat a 9 anys de presó i inhabilitació. Després de 3 anys i 8 mesos a la presó, va ser alliberat en virtut dels indults aprovats pel Govern de Pedro Sánchez.

Segons revela El Debate, després de rebre l'indult Jordi Cuixart ha guanyat més d'un milió d'euros amb una de les seves empreses. Es tracta de la societat Altero Recycling Machinery SL, que va declarar a Hisenda 1.112.508,19 euros corresponents a l'exercici 2022. Uns guanys que a més estan lliures de l'impost de societats, en haver declarat pèrdues l'exercici anterior.

Societats i ajuts públics

L'exlíder del procés dirigeix una empresa dedicada a la fabricació de maquinària per al disseny d'objectes d´embalatge. L'empori està subjectat per un entramat societari complex al voltant de l'empresa Aranow. Una d'aquestes societats és Altero, de la qual ara se n'han conegut els beneficis.

L'empresa compta amb clients importants del sector alimentari, farmacèutic, químic i cosmètic. Però també es beneficien dels ajuts de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) del Ministeri d'Economia. Va arribar a rebre 372.000 euros en concepte d'avals per pal·liar els efectes del coronavirus.

Ha duplicat els guanys

Segons aquest mitjà, Cuixart ha duplicat els seus ingressos després de rebre l'indult que el va treure de la presó. L'exercici anterior havia declarat 560.728,54 euros, i ara compta amb el doble i amb un actiu de 10,3 milions.

Cuixart, que ara viu retirat de la política, va ser l'únic dels presos del procés que es va pronunciar sobre l'indult. “Què s'han cregut, no acceptarem cap humiliació, ni penediment ni indult”, va dir. Després no només va acceptar sortir de la presó, sinó que s'ha folrat gràcies a la seva llibertat.

El mateix mitjà va informar que després de sortir de la presó Jordi Cuixart se n'havia anat a viure a Suïssa on va obrir una societat opaca. Segons la informació, va posar 100.000 euros en efectiu per suposadament obrir una empresa semblant a la de Barcelona. Però la veritable intenció seria beneficiar-se d'avantatges com ara el secret bancari.

➡️ Política

Més notícies: