Primer pla d'Ignacio Garriga a la seu de Vox
POLÍTICA

El Parlament l'emprèn contra Vox

Una comissió investigarà l'incident d'Ignacio Garriga en un míting

La Comissió de l'Estatut del Diputat del Parlament ha iniciat una investigació al voltant de l'incident protagonitzat per Ignacio Garriga en campanya electoral. El president del grup parlamentari Vox es va enfrontar a uns manifestants durant un míting a Badalona. Ara, l'òrgan parlamentari investigarà si podria haver infringit el codi de conducta de la cambra.

La comissió, amb representació de tots els partits, està encapçalada pel president, Jaume Alonso-Cuevillas (Junts) i el secretari, David Pérez (PSC). La investigació ha estat impulsada a petició de la Mesa del Parlament, dirigida per Junts i ERC.

El moviment dels òrgans del Parlament contra Vox ha estat recolzat per la premsa afí al Procés, que parla d'“actuació violenta”. El partit de Garriga, en canvi, critica la inhibició dels Mossos d'Esquadra davant del setge que va patir el dirigent. La comissió haurà d'emetre un informe raonant si hi va haver infracció o no.

Ignacio Garriga, al focus

Els fets van passar el 16 de juliol passat quan el secretari general de Vox estava fent un míting a Badalona, en la campanya electoral del 23-J. Fins allà es van acostar manifestants antifeixistes amb la intenció de rebentar l'acte. Davant la passivitat policial, el dirigent va baixar de l'escenari i s'hi va acostar.

“Interrompre aquest míting i explicaré els metres que tinc cap a aquesta gent fins que les forces i els cossos de seguretat no desallotgin”, va dir Garriga. Visiblement alterat, va avançar cap als manifestants. Membres del seu equip i alguns dels presents van haver de separar tots dos bàndols.

Finalment la policia autonòmica catalana va fer un cordó policial per separar els assistents dels manifestants i garantir la seguretat del míting. Garriga va lamentar la no-intervenció amb pilotes de goma o cops de porra. El cas ha arribat ara fins als òrgans del Parlament.

'No hi ha llibertat a Catalunya'

Arran de l'incident, Garriga va assegurar que “no hi ha llibertat política a Catalunya” i el seu partit va lamentar la “persecució” de determinades opcions ideològiques. El grup parlamentari Vox, en línia d'altres com el PP i Ciutandans, denuncien la falta de llibertats. Aquest cas serà dirimit ara pel procediment parlamentari.

Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex

El primer pas serà que el Parlament faciliti les declaracions i convoqui la comissió per, segons Cuevillas, “procedir en el sentit que correspongui”. Si la comissió hi veu infracció, haurà de donar audiència a Garriga i traslladar un informe a la Mesa. Aleshores es proposaran les mesures oportunes ajustades al reglament.

➡️ Política

Més notícies: