Imatge del Papa Francesc en cadira de rodes en una visita oficial a Hongria
POLÍTICA

El Papa Francesc, operat d'urgència

Aquesta és la tercera vegada que el pontífex és ingressat

El papa Francesc serà operat aquest dimecres a l'Hospital Gemelli de Roma per risc d'obstrucció intestinal. L'operació serà per a tractar una hèrnia incisional i es farà a primera hora de la tarda. Segons informa la Santa Seu, serà una laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal amb pròtesis sota anestèsia general. 

Aquesta no és la primera vegada que el Papa se sotmet a una operació d'aquest tipus. El 2021 es va operar del còlon i aquesta és la tercera vegada que ingressa a l'Hospital dels Papes de Roma. No ha passat gaire temps des de l'última vegada que va ser ingressat, el passat mes de març. .

La Santa Seu confirma la notícia

Pocs minuts després que esclatés la notícia a la majoria dels diaris nacionals del país, la Santa Seu ha confirmat la informació: “El Papa Francesc se sotmetrà aquesta tarda a una laparotomia i cirurgia plàstica de les parets abdominals”, ha indicat la Santa Seu en un comunicat de premsa.

“L'operació, concertada en els dies anteriors per l'equip mèdic que assisteix el Sant Pare, s'ha valorat com a necessària a causa d'una hèrnia incisional encarcerada que està provocant síndromes suboclusives recurrents i doloroses”, afirmen des de la Santa Seu.

"L'estada al centre sanitari durarà diversos dies per permetre tenir un curs postoperatori normal i una recuperació funcional completa", han detallat.