Tomàs Molina presentant el temps a TV3
POLÍTICA

Els 'Països Catalans' de TV3

Només existeixen a la secció del temps de TV3

Els 'Països Catalans' només existeixen al mapa del temps de TV3. La veritat és que les darreres eleccions autonòmiques ho han deixat clar. Vox ha aconseguit la presidència dels parlaments de València, les Balears i l'Aragó. Toca't els collons.

Aquí han saltat totes les alarmes. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, s'ha afanyat a dir que “la dreta avança”. Però el vot és la base del sistema. “Això va de democràcia”, proclamaven no fa tant.

Jo, en aquesta qüestió, coincideixo plenament amb el que va dir un dia Josep Tarradellas.

El periodista Xavier Febrés (Barcelona, 1940) explica que, quan era corresponsal del diari de Perpinyà 'L'Indépendant', va anar a entrevistar-lo a Palau.

Abans de començar, el llavors president de la Generalitat provisional li va deixar les coses clares: “Sobretot, no em vinguin a parlar de la Catalunya Nord”, li va deixar anar.

Després va afegir: "No crec en els Països Catalans reunificats. Mallorca, València o Rosselló tenen els seus problemes, que abordaran cadascun a la seva manera".

“Els problemes de Rosselló no s'arreglaran a Barcelona. Han de ser resolts pels rossellonesos i pel conjunt de francesos", va concloure.

Jo, des de la meva condició de mindundi, penso el mateix.

Ho dic també perquè el PP o el PSOE s'han alternat successivament als governs de la Generalitat Valenciana o al govern balear. Fins i tot amb majories absolutes. Com Francisco Camps tres mesos abans que l'empuressin pel cas dels vestits. Crec que ja l'han absolt de més de mitja dotzena de casos.

Per això, això dels 'Països Catalans' només existeix a la secció del temps de TV3.