Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional

L''avenç de la dreta' espanta al Govern

Plaja apel·la al 'front democràtic' contra el PP i Vox

"La dreta avança, i això es veu i es viu amb por". Així va expressar ahir la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, el temor a l'ascens de PP i Vox al territori espanyol, i el creixement a Catalunya. Tot seguit, va apel·lar a un “front democràtic” de totes les forces contra els partits de la dreta.

L'avenç de Vox espanta el Govern

Plaja va fer referència a la polèmica pancarta de Vox i va parlar de “missatges d'odi, voluntat de retallar drets i persecució als que consideren diferents”. Plaja també va acusar Vox de “violar els drets de les dones i el col·lectiu LGTBI” i difondre “l'odi a la llengua i la cultura catalana”. I va esmentar “les seves actituds racistes i xenòfobes sense fre”.

La portaveu del Govern de la Generalitat al faristol fent una roda de premsa
CamaraImatge:

Xavier Rius

El seu temor és que “tot això que fins ara només escoltàvem ho comencen a materialitzar en accions concretes”. Es va referir al “País Valencià i les Illes Balears”, i va avisar que “també ho volen fer aquí a casa nostra, a Catalunya”. "També passarà al conjunt de l'estat espanyol quan arribin a la Moncloa", va advertir.

Es tracta, segons Plaja, d'“una persecució i una retallada de drets amb recursos públics des de llocs de poder a les institucions”. En aquest sentit, ha assenyalat el PP com el partit que “els ha obert les portes i els posarà la catifa vermella”.

Front comú contra el PP i Vox

Per tot això, Plaja ha apel·lat a “grans consensos” sobre temes com “la llengua, l'escola catalana o la sanitat pública”. La portaveu ha assegurat que "el Govern estarà al capdavant" dʻaquesta "unitat dʻacció de la resta de partits i associacions". En definitiva, un “front comú” per enfrontar-se a “l'extrema dreta”.

Així mateix, va anunciar que la Generalitat catalana ja s'ha posat en contacte amb diverses associacions de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Preocupació compartida

El Govern ha insistit en aquest missatge durant l'acte 'L'orgull més gran' amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet referència a la preocupació compartida de l'auge de l'extrema dreta. "Amb la força de les entitats i la fermesa d'aquest Govern", ha dit, "plantarem cara per no retrocedir ni un sol dret".