Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

L''avenç de la dreta' espanta al Govern

Plaja apel·la al 'front democràtic' contra el PP i Vox

"La dreta avança, i això es veu i es viu amb por". Així va expressar ahir la portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, el temor a l'ascens de PP i Vox al territori espanyol, i el creixement a Catalunya. Tot seguit, va apel·lar a un “front democràtic” de totes les forces contra els partits de la dreta.

L'avenç de Vox espanta el Govern

Plaja va fer referència a la polèmica pancarta de Vox i va parlar de “missatges d'odi, voluntat de retallar drets i persecució als que consideren diferents”. Plaja també va acusar Vox de “violar els drets de les dones i el col·lectiu LGTBI” i difondre “l'odi a la llengua i la cultura catalana”. I va esmentar “les seves actituds racistes i xenòfobes sense fre”.

La portaveu del Govern de la Generalitat al faristol fent una roda de premsa

El seu temor és que “tot això que fins ara només escoltàvem ho comencen a materialitzar en accions concretes”. Es va referir al “País Valencià i les Illes Balears”, i va avisar que “també ho volen fer aquí a casa nostra, a Catalunya”. "També passarà al conjunt de l'estat espanyol quan arribin a la Moncloa", va advertir.

Es tracta, segons Plaja, d'“una persecució i una retallada de drets amb recursos públics des de llocs de poder a les institucions”. En aquest sentit, ha assenyalat el PP com el partit que “els ha obert les portes i els posarà la catifa vermella”.

Front comú contra el PP i Vox

Per tot això, Plaja ha apel·lat a “grans consensos” sobre temes com “la llengua, l'escola catalana o la sanitat pública”. La portaveu ha assegurat que "el Govern estarà al capdavant" dʻaquesta "unitat dʻacció de la resta de partits i associacions". En definitiva, un “front comú” per enfrontar-se a “l'extrema dreta”.

Així mateix, va anunciar que la Generalitat catalana ja s'ha posat en contacte amb diverses associacions de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Preocupació compartida

El Govern ha insistit en aquest missatge durant l'acte 'L'orgull més gran' amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet referència a la preocupació compartida de l'auge de l'extrema dreta. "Amb la força de les entitats i la fermesa d'aquest Govern", ha dit, "plantarem cara per no retrocedir ni un sol dret".