Pla mig curt de Sílvia Paneque mirant a càmera i somrient
POLÍTICA

Sílvia Paneque: 'M'ho he pres millor que Xavier Trias'

L'alcaldable del PSC denuncia que 'CUP, Junts i ERC han pactat per quotes de poder a Girona'

A Sílvia Paneque, l'alcaldable del PSC a Girona, li ha passat el mateix que a Xavier Trias. Va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig passat amb més de 8.600 i un 25% dels vots.

Però el pacte de Guanyem (la marca blanca de la CUP amb 8 regidors), Junts (6) i ERC (3) la va deixar sense batlia. Al consistori ha recuperat la seva presència el PP (1) i ha entrat Vox (1).

“El PSC ha guanyat les eleccions a Girona per primer cop en setze anys”, afirma no sense orgull en aquesta entrevista. “Un de cada quatre votants ens van votar” afegeix. "Som l'única força que ha guanyat en vots", insisteix.

"S'han posat en contra no de mi sinó en contra de les 8.000 persones que ens han votat" explica, però admet que "m'ho he pres millor que Xavier Trias". Paneque, en efecte, en el seu discurs el dia de la constitució del ple el dia 17 passat no va dir allò que “us bombin”.


"Jo no faig servir aquest tipus d'expressions", exposa. "Cal ser molt responsable amb les persones que m'han donat confiança". “Ara cal treballar per ampliar aquesta majoria”, insisteix.

“Hem guanyat a nou barris de Girona”, recorda i lamenta que “s'hagi exclòs la força més votada pel simple fet de ser el PSC.

Això sí, al ple va recordar que Lluc Salellas ha arribat a alcalde després de perdre més de 300 vots. I que, a la campanya, va dir que calia “menjar-se els rics”. Mentre que Junts i ERC han perdut prop del 50% de sufragis.

”El pacte és per ocupar quotes de poder”, assegura. També recorda que “portem ja un mes i encara no s'han posat d'acord per repartir el cartipàs municipal”.


Conclou amb un desig: “espero que no tornem a entrar en guerres de religió” ara que la Fundació Princesa de Girona tornarà a la ciutat. Finalment demana al nou alcalde, que va ser jutjat per cremar fotos del rei, “lleialtat amb la legalitat vigent”.

Mira tota l'entrevista:

Sílvia Paneque: “Me lo he tomado mejor que Xavier Trias”

➡️ Política

Més notícies: