Irene Montero i Pablo Iglesias amb el puny enlaire en un acte de campanya
POLÍTICA

Pablo Iglesias fitxa Irene Montero per al seu 'xiringuito'

La ministra d'Igualtat en funcions debuta a Canal Red

Irene Montero ja ha iniciat el compte enrere per deixar de ser ministra d'Igualtat. Sembla que encara ho serà en funcions alguns mesos més, fins que hi hagi nou Gobierno, però ha de buscar nova feina. De moment, el seu marit Pablo Iglesias ja li ha obert les portes de la televisió Canal Red, on ha publicat el seu primer article.

Pablo Iglesias no ha d'estar gaire satisfet amb els primers mesos de Canal Red. La televisió online del fundador de Podem no només no s'enlaira, sinó que s'ha convertit en una cosa totalment intranscendent, anecdòtica. A youtube compta amb 206.000 subscriptors i la majoria dels vídeos no arriben a les 100.000 visualitzacions. Són unes dades molt pobres, que allunyen el mitjà de l'autosuficiència i Iglesias de continuar sent un líder d'opinió i marcar l'agenda.

Canal Red s'ha quedat en un simple 'xiringuito' d'Iglesias, on la vella guàrdia de Podem, que ja no pinta res a Sumar, té un micròfon i una càmera a la seva disposició. I sembla que Irene Montero, que ha estat liquidada per Yolanda Díaz, passarà a formar part d'aquest 'selecte' grup liderat per Pablo Iglesias.

La Ministra d'Igualtat Irene Montero de Podem parlant al Congrés de Diputats

De moment ja ha publicat el seu primer article, que porta per títol 'És molt senzill: només sí que és sí'. La ministra en funcions parla sobre el cas Luis Rubiales i cataloga el petó de violència sexual: "Jo també penso que Rubiales ha de dimitir o ser cessat. Però, honestament, em sembla més important que identifiquem aquest petó no consentit com a violència sexual. Que ningú a la nostra societat dubti de com anomenar-lo", assegura Irene Montero.

Aquest és el primer article de Montero a Canal Red. Encara no hi havia col·laborat i és per això que la seva parella li ha donat la benvinguda amb un peculiar missatge a Twitter:

Iglesias, doncs, sustenta que Irene Montero ha estat criticada per la dreta i apartada per l'esquerra pel seu currículum. Sembla que les seves notes en un màster i la seva meteòrica carrera política serien el motiu de l'“odi” cap a ella. Cadascú és lliure de veure la història amb les seves pròpies ulleres, però quan un explica un relat seria bo explicar-ho tot. Dir per exemple què va passar amb la llei del "només sí que és sí" que va promoure Irene Montero seria també un exercici de transparència per a Canal Red.

De moment Irene Montero ja té espai dins la joguina de Pablo Iglesias. La família, el primer.

➡️ Política

Més notícies: