Irene Montero i Pablo Iglesias amb el puny enlaire en un acte de campanya
POLÍTICA

Pablo Iglesias dobla la seva aposta contra Yolanda Díaz

Podemos recrueix la seva ofensiva cap a Sumar

Continua oberta la guerra entre Podemos i Sumar. La confluència d'esquerres liderada per Yolanda Díaz venia a recuperar l'espai a l'esquerra del PSOE, on el partit de Pablo Iglesias i Irene Montero feia temps que estava en caiguda lliure. Però finalment va caure en la temptació de fagocitar els morats.

Podemos es resisteix a acabar absorbit per Sumar, mentre que els de Yolanda Díaz intenten acabar amb el seu radicalisme ideològic. Irene Montero és el cavall de batalla de Podemos. Els morats exigeixen que segueixi com a ministra d'Igualtat, malgrat que la direcció de Sumar té altres plans per a aquest ministeri.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Pablo Iglesias ha pres la iniciativa i ha anunciat la creació d'un nou canal per, entre altres coses, plantar cara a Sumar. A Podem creuen que, davant dels altaveus mediàtics de la vicepresidenta, necessiten un nou altaveu. Es tracta de l'enèsim intent de rellançar un projecte a la deriva.

Canal Red, el nou mitjà de Pablo Iglesias

Pablo Iglesias va abandonar la primera línia de la política quan era vicepresident al Govern de Pedro Sánchez. Ho va fer desgastat per les tensions entre Podem i el PSOE. Després del fracàs en la seva aventura de plantar cara a Isabel Díaz Ayuso a Madrid, es va embarcar en el projecte dels mitjans de comunicació.

Iglesias, que ja havia estat al capdavant del programa La Tuerka, emès per Público TV, va crear llavors La Base. Es tractava d'un podcast editat també per Público, propietat de Jaume Roures. El març del 2023 va fundar Canal Red, el seu propi mitjà televisiu.

El canal emet per internet, on té una mitjana de 60.000 visualitzacions a Youtube, i també per TDT. Es tracta d'una influència menor a la que tenia a La Base amb el mitjà de Jaume Roures, on va arribar a superar algunes vegades el milió de visites. Ara, Pablo Iglesias expandeix el projecte per guanyar més influència comunicativa.

Diari Xarxa contra Yolanda Díaz

Amb la intenció de continuar plantant cara a Yolanda Díaz, Pablo Iglesias ha anunciat la creació d'un diari digital. Es tracta de Diario Red, on l'en altre temps líder de Podem intentarà rellançar el partit morat. Ho tindrà difícil, ja que la formació continua en caiguda lliure i amb els comptes en números vermells.

Muntatge amb 3 plànols mitjans d'Ione Belarra, Yolanda Díaz i Irene Montero somrient

Al rerefons hi ha la guerra entre Yolanda Díaz i Irene Montero. Podem va celebrar el cap de setmana passat un acte per reivindicar el seu líder, purgada amb l'absorció del partit a Sumar. Aquests últims dies, els morats han doblat la pressió perquè Yolanda Díaz mantingui Irene Montero al ministeri d'Igualtat.

Tot i això, Yolanda Díaz ha fet pilotes fora dient que ara no es tracta de noms sinó de projecte. La realitat és que la vicepresidenta té plans per al ministeri d'Igualtat. Vol substituir el feminisme radical pel feminisme del 99%, amb María Eugenia Rodríguez Palop al capdavant.

➡️ Política

Més notícies: