Imatge en primer pla de la diputada de la CUP Mar Empordà
POLÍTICA

Mar Ampurdanès, de la 'kale borroka' al Parlament per la CUP

Digitals antiprocessistes, seus del PP i autobusos turístics han estat objecte de les seves gestes

Eulàlia Reguant va dir adéu al Parlament diumenge i ja té substituta: es diu Mar Ampurdanès i inclou al seu currículum una responsabilitat notable. Quin és? Haver estat portaveu d'Arran, les joventuts de la CUP. Amb tot, aquest fet no és el que més importa al CV d'aquesta jove de 27 anys. Hi ha dues dades que revela Crònica Global que també formen part destacada del full de vida.

De quines dades parlem? Doncs, primer, que va ser jutjada (i absolta) per desordres públics després d'atacar el 2017 la seu del PP a Barcelona. Alhora, es revela també que va defensar l'atac a cops de martell a la seu d'aquest diari digital el 2018.

Turisme massiu

A més, en una entrevista amb El Periódico, la flamant diputada de la CUP va justificar les accions que Arran realitzava contra el que ella i la seva organització definien com a “turisme massiu”. Aquestes accions incloïen pintades al Bus Turístic, rodes de bicicletes punxades i molestes fumerades davant dels iots cap al 2017.

Segons ella, i així ho va assenyalar en una entrevista amb el citat rotatiu barceloní, aquestes accions eren legítimes i ni ella ni Arran havien de donar cap explicació sobre elles ni demanar excuses. Per descomptat, tampoc no estaven disposats a assumir res en relació amb aquestes. Eren, ha dit, "accions de visualització i autodefensa" per les quals ella, particularment, "apostava".

Renúncies

Ampurdanès arriba al Parlament després de tres renúncies. Són les de Carles Escolà, Maria Sirvent i Marc Cerdà. Tots tres anaven per davant seu a la llista que la CUP va presentar per Barcelona a les autonòmiques del febrer del 2021.

Al comunicat emès aquest dimarts la CUP la defineix com una persona “amb àmplia trajectòria dins del moviment de l'Esquerra Independentista”. Reguant assegura que està "convençuda" que "estarà a l'alçada del moment que requereix l'organització i el país".

Eulàlia Reguant, de la CUP, durant una intervenció al ple del Parlament de Catalunya

La ja exdiputada va renunciar al seu escó perquè considera que ha de “participar” en la reflexió que la CUP “necessita” després de les últimes Generals. En el seu primer discurs com a diputada, Mar Ampurdanès indica que té un compromís “amb la CUP i amb els Països Catalans”.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi
➡️ Política

Més notícies: