Muntatge amb fos persones i fons difuminat

POLÍTICA

Oriol Ramon, l'assessor de Laura Vilagrà al Govern amb un sou de 72.000€ anuals

El president comarcal d'ERC al Vallès Oriental també és assessor de la Generalitat de l'àmbit del Món Local

Oriol Ramon és militant d'ERC des dels anys noranta i va ser regidor a l'oposició a la Garriga (Vallès Oriental) entre el 2007 i el 2011. El 2015 va ser nomenat president de la comarcal d'ERC al Vallès Oriental, ia més ha estat membre de la Oficina Europea per a les llengües minoritzades. Tot i que el seu gran salt el va fer el 2021, en esdevenir assessor de l'àmbit del món local a l'ombra de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

No és qualsevol cosa, perquè de cop i volta aquest professor de llengua catalana i literatura va passar a cobrar 72.000 euros anuals. Segons ERC, “circumstancialment fa tasques de suport a la Secretaria de Governs Locals de la Generalitat de Catalunya”. Una mostra més de com ERC ha col·locat els seus en els rangs més alts de l'administració, a compte de l'erari públic i amb càrrecs que ningú sap molt bé per a què serveixen.

El compte de Twitter La Catalunya Woke va recordar fa uns dies el cas d'Oriol Ramon, i no van trigar a aparèixer referències seves. “És el marit de l'alcaldessa que va destrossar La Garriga i ell mateix va ser candidat”, expliquen, alhora que ironitzen amb el càrrec: “Assessor en l'àmbit local, o dit altrament em trec un càrrec de la màniga per cobrar una pasta sense fer res, al més pur estil ERC”.

Un dels assessors més ben pagats

La posició d'Oriol Ramon s'ha consolidat aquest darrer any després de ser escollit per tercer cop com a president de la comarcal. També per l'ascens de Laura Vilagrà a l'organigrama del Govern, fins a convertir-se a la mà dreta de Pere Aragonès. El seu departament, el de la Presidència, és un dels més ben remunerats i per tant amb els càrrecs més suculents dins del gran entramat d'ERC al Govern.

Primer pla de Laura Vilagrà, diputada d'ERC, molt somrient

Oriol Ramon és un dels gairebé cinquanta assessors amb què compta el Govern, al voltant dels 25 alts càrrecs del Departament de la Presidència. Al seu voltant pivoten tota mena de secretaries, adreces generals i oficines entre les quals hi ha el Món Local que encapçala Ramon. Una mostra més del transvasament entre els càrrecs orgànics i homes de partit com ell i els càrrecs creats expressament i posats a dit per als amics, familiars i coneguts.

“Justícia social, Estat del benestar i redistribució de la riquesa”, comenten a les xarxes socials, “són una agència de col·locació”. Es pregunten què feia i quant cobrava abans d'entrar en política. “La majoria per sobre dels 70.000 euros”, afirma algú, i n'hi ha d'altres que utilitzen qualificatius com a “endollats” i “espoliadors”.

Laura Vilagrá, més de 120.000 euros

Laura Vilagrà forma juntament amb Sergi Sabrià el nucli dur del president Aragonès. La consellera de Presidència cobra per sobre dels 102.000 euros, sent a més una de les representants del Govern amb més salari. Aragonès ha recompensat la seva lleialtat posant-la de número dos a les llistes d'ERC per a les eleccions catalanes del proper 12 de maig.

Laura Vilagrà és l'exemple que per molt malament que vagin les coses a ERC a les eleccions, sempre hi haurà un lloc on reubicar els fidels. Això sí, la pèrdua del Govern suposarà per a Esquerra la pèrdua de desenes i desenes d'alts càrrecs a l'administració amb els seus sous i privilegis corresponents. Gent com Oriol Ramon hauran de resignar a perdre els seus llocs i continuar buscant oportunitats a la calor del partit.

➡️ Política

Més notícies: