Muntatge amb personatges en color i en blanc i negre
POLÍTICA

Alejandro Fernández es marca com a objectiu acabar amb el procés

Les enquestes assenyalen el PPC com el partit que més creix, gràcies en part a la concentració del vot útil contra el sanchisme i el processisme

L'independentisme planteja les eleccions del 12-M a Catalunya com a plebiscit entre la independència i l'unionisme. Una idea molt semblant, encara que amb matisos, a la lògica amb què afronta aquesta cita electoral el PP d'Alejandro Fernández. El líder dels populars s'ha postulat com a candidat a “acabar amb el procés i el sanchisme” per “garantir entre tots el pacte constitucional i l'esperit de convivència”.

Alejandro Fernández presenta així les credencials per disputar a Vox el lideratge del bloc constitucionalista contra l'aliança entre els socialistes i els independentistes. Si en alguna cosa coincideixen el PP i Vox més enllà de la seva rivalitat és situar el PSC de Salvador Illa al mateix sac del processisme. Fernández mateix ha posat com a condició per pactar amb el PSC la seva ruptura amb els independentistes allà on governen junts, des dels municipis i les diputacions fins al Govern d'Espanya.

Pla mitjà d'Alejandro Fernández parlant en un míting i fent un gest amb la mà esquerra cap endavant

Les enquestes assenyalen el PPC com el partit que més creix a les enquestes, i això és en part per la concentració del vot útil contra el sanchisme i el processisme. També pel prestigi que ha guanyat Alejando Fernández tots aquests anys, enfrontant-se amb els processistes al Parlament. La seva intransigència, en oposició a les concessions de Feijóo, li permeten ara entrar al cos a cos amb Vox i fins i tot intentar el sorpasso a la dreta.

Objectiu número u, superar el procés

En una entrevista a EsRadio, Alejandro Fernández ha deixat clar que “la nostra missió és acabar amb el Procés, que també és començar a acabar amb el sanchisme”. Ha afirmat que tots dos són "dues cares d'una mateixa moneda" perquè "el procés actual espanyol ho està liderant Pedro Sánchez". El candidat ha plantejat un plebiscit entre independència i decadència, per una banda, o un procés de regeneració per una altra.

Fa temps que Alejandro Fernández insistix en la idea de la “dècada perduda” a Catalunya per la deriva processista. Així, el Procés hauria dividit la societat catalana esgotant les energies en el debat identitari i destruint la iniciativa privada i les inversions. Una fractura social acompanyada del desastre econòmic, que ara vol revertir restaurant l'imperi de la llei i tornant

Durant la seva intervenció aquesta setmana des de l'Hotel Plaza de Barcelona, Alejandro Fernández va incidir en la reducció dels impostos per reactivar l'economia. Va demanar no resignar-se al fet que Catalunya sigui “un infern fiscal” i hagi “perdut el lideratge econòmic”. El líder popular va assenyalar que “allà on governem hem demostrat que es poden abaixar els impostos”, i ha promès fer-ho també a Catalunya.

Repetir la fórmula guanyadora de Cs

Fernández ha recordat que Ciutadans va guanyar les eleccions el 2017 amb més d'un milió de vots per la seva ofensiva "per terra, mar i aire" contra l'independentisme. Ara, la seva idea consisteix a repetir aquella fórmula encara que amb un escenari força diferent. Perquè ara el processisme està trencat i afeblit, Ciutadans pràcticament desaparegut, i el PP i Vox rivalitzant per l'hegemonia de la dreta.

En aquest sentit, el PP confia a concentrar el vot orfe de Ciutadans i del votant de Vox que pot veure a Alejandro Fernández una opció més útil. Fins i tot aquells exvotants del PSC indignats amb els pactes amb Junts i ERC i amb l'amnistia. En aquest sentit, identificar el prcoesisme amb el sanchisme és fonamental perquè el PP pugui apel·lar al vot útil del constitucionalisme.

➡️ Política

Més notícies: