Oriol Junqueras, vestit amb vestit, parlant davant d'un fons groc amb lletres negres.
POLÍTICA

Oriol Junqueras trenca el seu silenci sobre l'acord amb el PSC

L'expresident d'Esquerra ha donat suport a l'acord i ha llançat una advertència

Oriol Junqueras ha trencat el silenci en valorar a través de les xarxes socials l'acord d'investidura entre republicans i socialistes. El fins fa poc president d'ERC ha mostrat “tot el respecte per la feina feta per l'equip negociador encapçalat per Marta Rovira, i pel contingut del preacord que es va donar a conèixer dilluns”. S'ha mostrat convençut que aquest divendres la militància “prendrà la paraula i decidirà el millor per al país per avançar cap a la independència”.

Les paraules d'Oriol Junqueras posen fi al silenci que mantenia el líder republicà al voltant dels darrers moviments del partit. Un silenci que obeïa a la prudència, però també amb la mirada posada a la guerra interna del partit. El sector de Junqueras, que avala l'estratègia d'aliança amb el PSOE/PSC, ha deixat però que sigui Marta Rovira qui porti el pes de les negociacions per evitar desgastar-se.

Mentre els afins a Marta Rovira sortien en tromba a defensar l'acord, Junqueras i els seus acòlits, com Gabriel Rufián, mantenien un silenci sepulcral. Tot i això, les pressions han obligat l'expresident d'ERC a pronunciar-se. A l'horitzó hi ha la possible investidura d'Illa, ara en mans de la militància, i el congrés del novembre, on Oriol Junqueras es disputarà el lideratge del partit amb Marta Rovira.

Junqueras dóna suport a l'acord i llança un avís

Al seu missatge, Junqueras es mostra comprensiu amb “els dubtes de molts companys i companyes sobre els acords i el seu compliment per part del PSOE i el PSC”. En aquest sentit, ha avisat que si la militància valida l´acord, "l´eventual suport al govern de l´Estat i de la Generalitat per part d´ERC s´haurà d´anar validant amb el desplegament de l´acord". I adverteix que si no es compleixen els acords, ERC en retirarà el suport.

Pla mitjà de Marta Roviera amb Oriol Junqueras

Així, Oriol Junqueras es posiciona clarament a favor de l'acord negociat per l'equip de Marta Rovira amb el PSC. I intenta tancar el pas a les crítiques que, provinents sobretot de l'espai de Junts, acusen Esquerra d'haver regalat quatre anys al PSC.

En un comunicat, Junts ha recordat que no hi ha majories per plantejar una moció de censura contra el govern d'Illa i que per tant tindrà tota la legislatura per imposar la seva agenda de tornada de fulla a Catalunya. ERC està rebent atacs furibunds, amb insults i amenaces a les xarxes, i fins i tot assetjament en algunes seus locals. Els republicans intenten controlar el relat, i en aquest sentit calia que Junqueras es manifestés per donar una imatge d'unitat interna en un moment tan delicat.

➡️ Política

Més notícies: