Una multitud de persones en una manifestació amb bengales i banderes a un carrer.
POLÍTICA

La CUP fa el ridícul intentant atacar Sílvia Orriols als actes de la Diada

Els 'anticapitalistes' intenten rebentar, sense sort, un acte d'Aliança Catalana que acaba amb diversos avis ferits

Com cada any, la nit anterior a la Diada de l'11-S, els partits independentistes celebren el ja tradicional acte d'ofrena de flors al Fossar de les Moreres. Lògicament, Aliança Catalana també va organitzar el seu. Va ser un acte marcat pels incidents protagonitzats per militants i simpatitzants de la CUP.

Unes poques desenes de persones (el que en argot popular anomenaríem "quatre gats") que s'autodefineixen com a "antifeixistes" van intentar boicotejar l'acte del partit de Sílvia Orriols. De fet, ja els dies previs, la CUP va fer una crida a "impedir la participació de l'extrema dreta als actes de la Diada".

Una multitud de persones amb banderes i pancartes s'enfronten a un grup de policies antiavalots en una manifestació a l'aire lliure.

Els seus cadells, Arran, van obeir les ordres i es van personar al Fossar per intentar rebentar l'acte. Tot i la presència dels Mossos d'Esquadra que separaven els dos blocs, hi va haver forcejaments i fins i tot agressions per part dels "antifeixistes" a participants de l'acte d'Aliança Catalana. Alguns, a més, ancians. No va faltar tampoc el democratíssim càntic "pim, pam, pum, que no en quedi ni un" per part dels simpatitzants de la CUP.

"Ara mateix boicotegem l'acte d'Aliança Catalana", presumien en xarxes els d'Arran. "Orgull del jovent que lluita", compartia el compte oficial de la CUP. "L'única manera de plantar cara a l'extrema dreta és de cara i sense por com les joves d'Arran", deia Endavant, un dels principals corrents interns dels cupaires.

Llegint tots aquests comentaris, semblava la victòria més gran de l'"antifeixisme" des de la batalla de Stalingrad. Una heroïcitat, amb agressions a gent gran i fins i tot periodistes, digna de ser esmentada a tots els llibres d'història. Tot i això, realment no hi va haver ni boicot, ni impediments, ni res per l'estil.

Tot i els insults, amenaces i agressions, Aliança Catalana va poder celebrar el seu acte. I Sílvia Orriols va poder fer el seu discurs. "M'hi vaig deixar les cordes vocals, però l'extrema esquerra islamista i totalitària no va impedir que parlés", comentava aquest matí l'alcaldessa de Ripoll.

De fet, un dels aspectes més destacats de l'acte del partit de Sílvia Orriols va ser la participació nombrosa que va tenir. Una mostra que es tracta, dins de l'independentisme, d'una formació a l'alça. Especialment des de la seva irrupció al Parlament el 12 de maig passat amb dos diputats.

➡️ Política

Més notícies: