Imatge d'Oriol Junqueras amb mascareta sanitària i amb una captura de pantalla de fons amb els insults rebuts a través d'aquesta xarxa social
POLÍTICA

Junqueras s'esborra

No anirà a la manifestació d'aquesta tarda perquè diu que té Covid

“Lamentablement, he donat positiu per Covid i per responsabilitat social no participaré als actes previstos en aquesta Diada 2023”. És el missatge que acaba de penjar a les xarxes socials el president d'ERC, Oriol Junqueras. També anima “a tots a mobilitzar-se als carrers en defensa de la independència i la llibertat del nostre país”.

Un oportú positiu a Covid que permetrà a Oriol Junqueras evitar el més que possible escarni de l'independentisme més radical. A ningú no se li escapa que ell i Pere Aragonès són ara mateix el focus de les ires. Per això la baixa d'última hora està envoltada de suspicàcies i molts no se'l creuen.

Junqueras ja no ha assistit a l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanovas, aquest matí. Tampoc no donarà el discurs a l'acte d'ERC d'aquest migdia, com tenia marcat a l'agenda. Tot i que l'absència més cridanera serà la d'aquesta tarda a la manifestació organitzada per l'ANC.

Junqueras s'absenta

ERC es prepara per viure aquesta tarda una mostra unànime de rebuig a la manifestació hostil convocada per l'ANC. Els sectors radicals de l'independentisme volen mostrar el seu cansament cap als partits i els seus líders. Especialment cap a Esquerra, a qui responsabilitzen de la traïció a l'1-O.

Primer pla d'Oriol Junqueras

Pere Aragonès va confirmar la seva assistència a la manifestació, i si no hi ha un canvi d'última hora estarà aquesta tarda a l'acte central de la Diada. No així Oriol Junqueras, que ha aprofitat un suposat positiu en coronavirus per esborrar-se. Així ho ha anunciat al compte de X.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Actualment ja no cal confinar-se si hom dóna positiu a Covid, però el president d'ERC apel·la a la seva “responsabilitat social”. No és estrany doncs que molts comentaris dubtin de la veracitat del contagi. Els comentaris mostren el grau d'animadversió cap a Junqueras.

No s'ho creuen

“El 2017 un mal de panxa, el 2023 Covid, tot sigui per no donar la cara”, diu un dels comentaris al missatge del líder republicà. “Covard” i “traïdor” són els apel·latius més suaus. “Quina excusa més barata per estalviar-te els xiulets”, diu un, “posa't la màscara i assumeix els crits”, diu un altre.

Muntatge amb captures de pantalla de les respostes insultants a un tuit del polític català Oriol Junqueras

Aquesta tarda pot ser la primera gran mostra de rebuig de l'independentisme al Govern en minoria d'ERC. L'any passat es van absentar al·legant l'hostilitat de l'ANC contra ells. Aquest any van decidir assistir-hi creient que l'odi aniria dirigit a l'Estat espanyol, però sembla que estaven equivocats.

➡️ Política

Més notícies: