Policia dels Mossos d'Esquadra desarticula un grup criminal que cultivava marihuana a cinc naus d'Igualada, generant diverses reaccions a xarxes socials.
POLÍTICA

L'origen dels delinqüents desferma les crítiques després de l'última operació de Mossos

Els ciutadans, farts de la inseguretat a Catalunya i que les autoritats amaguin la nacionalitat

Nou cop contra el tràfic il·legal de marihuana a Catalunya. Aquesta droga s'ha convertit en el principal problema de seguretat al territori català, on les màfies campen a plaer i s'enfronten entre si desfermant una gran violència. Les màfies de la marihuana a Catalunya cada cop són més violentes, i encara que l'administració pública i els mitjans mai no volen informar sobre l'origen, són bandes d'estrangers.

Això està causant cada cop més indignació. Els catalans estan farts de la tolerància dels governants catalans cap a la delinqüència, i que a més a més els mitjans amaguen la informació com l'origen dels delinqüents.

La darrera operació dels Mossos d'Esquadra contra el trànsit de marihuana ha tingut lloc a Igualada i s'ha saldat amb la detenció de tres individus. Regentaven un gran cultiu de marihuana en cinc naus, i van intentar fugir per la teulada quan es van veure sorpresos per la policia. Finalment els agents els van poder interceptar gràcies a l'ús de drones, i estan esperant passar a disposició judicial.

Publicació dels Mossos i polèmica

Tot i que és públic i notori que els detinguts són de nacionalitat dominicana, els Mossos han donat a conèixer l'operació policial sense informar-ne. Només s'han referit a “un grup criminal que cultivava marihuana”, ia “tres homes que han intentat fugir per la teulada”.

No és la primera vegada que els Mossos són criticats per amagar la nacionalitat dels delinqüents o utilitzar eufemismes. El més polèmic, quan es van referir a un grup criminal d'inspiració llatina.

En aquest cas, també hi ha hagut molts comentaris a la publicació en X d'indignació amb l'origen dels detinguts i la xacra de la multireincidència a Catalunya. Els ciutadans es queixen que els detinguts "declararan i quedaran lliures amb càrrecs, acumulant denúncies". Un esquema que es reprodueix en molts delinqüents multireincidents i que protegeix l'infractes i desprotegeix el ciutadà.

"Tinc la sensació que no hi ha setmana que els Mossos no facin detenció per droga", fa notar un usuari, "sembla una cosa imparable". Algú es pregunta "de què serveix tant esforç" de la policia "si acaben al carrer", i culpa directament els polítics. "Gràcies Mossos", diu un altre missatge, "però crec que a hores d'ara ja són al carrer buscant un altre local per ocupar".

➡️ Política

Més notícies: